Stracciatella is

Stracciatella is
 

 • 1-2 timer
 • Begynder
Stracciatella is opskrift fra Bageglad

Stracciatella er det italienske ord for vanilleis med chokoladestykker. Det er en af mine favorit smage at servere for gæster, fordi den falder i god jord både hos chokoladeelskerne og dem, som foretrækker vanille eller mere frisk og let is. Det er den perfekte kombination af en cremet, lækker vanilleis og god chokolade. Det er desuden en is, som er rigtig god til at kombinere med andre smage da den ikke overdøver med sin smag, og jeg serverer den gerne med en god jordbæris eller frisk sorbet.

Vores venner gav os en ismaskine i housewarming gave da vi købte vores Frederiksberg lejlighed og det har for alvor sat gang i mine hjemmelavede is-projekter. Man kan naturligvis godt lave is uden en ismaskine, men det bliver en omstændig proces der kræver, at isen røres jævnligt og jeg har sjældent tid til at opholde mig så tæt på fryseren så mange timer af gangen. Flødeis bliver også bare bedst når det er frosset og rørt på ismaskine.

Det er også så nemt at lave is. Ingredienserne røres og man tilsætter den smag, man ønsker. Hvis man skal tilsætte større stykker af noget til isen, ligesom hakket chokolade i det her tilfælde, skal det tilsættes til sidst i frysningsprocessen, så den ikke fryser i klumper eller får ismaskinen til at gå i stå. Sørg for at bruge en god mørk chokolade, gerne 70%.

Stracciatella is opskrift fra Bageglad

Hvis jeg serverer stracciatella isen for sig selv serverer jeg den i fine glas med lidt chokoladesauce over. Det er et hit hos både store og små!

Stracciatella is opskrift

Stracciatella is opskrift fra Bageglad

Stracciatella is

Antal: 750 ml
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 2 pasteuriserede æg
 • 1 1/2 dl sukker
 • 1 vanillestang
 • 3 dl piskefløde
 • 2 dl mælk
 • 150 g god mørk chokolade

Særligt udstyr:

Fremgangsmåde

 • Pisk æg og sukker sammen i en skål med elpisker, til du får en luftig æggesnaps. Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Kom vanillekornene i en anden skål sammen med piskefløden og pisk den til flødeskum.
 • Kom flødeskum i æggesnapsen og tilsæt mælk. Rør blidt rundt med en grydeske til ingredienserne er vendt. Hæld så blandingen i skålen på din ismaskine og følg producentens instrukser til at fryse isen.
 • Hak den mørke chokolade groft. Når der er 10 minutter tilbage af is-frysningen hældes den hakkede mørke chokolade i isen, så den fordeles i vanilleisen.
 • Kom stracciatella isen i en boks og frys i minimum 1 time inden servering.

Noter

Laktosefri version: Vælg en mørk chokolade uden spor af mælk. Erstat piskefløde og mælk 1:1 med laktosefri varianter.
Mælkefri version: Vælg en mørk chokolade uden spor af mælk. Erstat piskefløde 1:1 med soya piskefløde (f.eks. Alpro Piskbar). Erstat mælk 1:1 med soyamælk (evt. med vanille).
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. november 2016 af Trine 3 kommentarer

3 kommentarer

 • Lars Svar

  Dette er vel nærmest is med chokolade stykker. Det særlige ved Stracciatella is er, at det er varm, smeltet chokolade man langsomt, drypvist kommer i til sidst. Når den varme chokolade rammer den kolde is bliver chokoladen til tynde, sprøde flager. Prøv det, det er meget anderledes.

  16. august 2018 at 05:35
 • Louise Svar

  Hej. Når I i isopskriften skriver at man skal bruge pasteuriserede æg, er det så hele æg eller blommerne?

  30. juli 2018 at 13:59
 • Louise Svar

  Hej. Når der i isopskriften står, at man skal bruge pasteuriserede æg, er det så hele æg eller kun blommerne?

  30. juli 2018 at 13:57

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven