Spinat-, broccoli- og grønkålsuppe

Spinat-, broccoli- og grønkålsuppe
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Spinat, broccoli og grønkålssuppe opskrift

Det er koldt og vådt udenfor, men lillepigen og jeg trodser fortsat regnvejret og går vores daglige barselstur – hun lun og lækker i barnevognen og mig iklædt regntøj fra top til tå. Belønningen er som regel en dejlig varm skål suppe til frokost når vi kommer hjem. Jeg elsker nemlig alle slags suppe og det er bare så nemt og hurtigt at lave nogle store portioner til de kolde dage.

Denne grønne suppe er en af mine favoritter. Den er fyldt med masser af gode grøntsager og pakket med smag. Konsistensen er dejlig cremet og suppen mætter rigtig godt.

Spinatsuppe opskrift fra Bageglad

 

Spinat, broccoli og grønkålssuppe opskrift

Spinat-, broccoli- og grønkålsuppe

Ret: Suppe
Tid: 20 minutter
Mængde: 4 personer
En dejlig cremet grøn suppe fyldt med masser af det gode, perfekt til de kolde dage.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 mellem løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod ca. 80 g
  • 1 porre
  • 1 liter grøntsagsbuillon
  • 200 g broccoli
  • 100 g spinat frisk eller frossen
  • 100 g grønkål
  • 1 tsk fintrevet citronskal
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt og peber
  • evt. creme fraiche til servering

Sådan gør du

  • Pil og hak løg og hvidløg groft. Skræl guleroden og skær den ud i mellemstore stykker. Skyl porren og skær den i skiver. Skyl broccolien og skær den i små buketter. Skyl spinaten (hvis frisk) og grønkålen.
  • Opvarm olivenolien i en mellemstor gryde. Svits løg, hvidløg, gulerod og porre ved middelhøj varme i 2-3 minutter, til løgene er let gennemsigtige.
  • Tilsæt grøntsagsbuillon til gryden og læg låg på. Når suppen koger, skru da lidt ned så suppen småsimrer og tilsæt broccoli, spinat og grønkål. Lad suppen småkoge i 7-8 minutter, til grøntsagerne er møre.
  • Sluk for varmen og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft og smag suppen til med salt og peber.
  • Server evt. Med en skefuld creme fraiche.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
27. februar 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven