Sandkage (pund-til-pund kage)

Sandkage (pund-til-pund kage)
 

  • 1-2 timer
  • Begynder
Pund til pund kage opskrift fra Bageglad

Jeg er enormt glad for at kaste mig ud i komplicerede og avancerede desserter, men nogle gange er det altså også bare dejligt at kunne have en kage klar på en halv time – eller lige tø en op fra fryseren når nogle gæster pludselig melder deres ankomst.

Denne sandkage, eller pund-til-pund kagen som den også kaldes, er en af vores familiefavoritter og smager bare vildt godt i al sin enkelthed. Den er desuden så hurtig og nem at røre sammen og så er den meget fryseegnet, så du kan nemt lave en stor portion og have på lager i fryseren. Det er min families foretrukne pick-me-up kage når vi er på vandreture!

Denne sandkage kaldes også pund-til-pund kagen fordi der skal et pund smør, et pund sukker og et pund mel i kagen. Alle ingredienserne røres sammen til en luftig dej, der fordeles i to sandkage- eller brødforme.

Sandkage dejSandkage i bageform

Sandkagen skal bages længe ved lav varme på den nederste rille i ovnen. Derefter slås den ud af formen og køler af på en bagerist. Det giver en svampet sandkage inden i med en sprød og lækker skorpe udenpå.

Sandkage opskrift fra Bageglad

Sandkagen er ideel at transportere da den er solid og blot skal skæres i skiver inden servering.

Pund til pund kage opskrift fra Bageglad

Pund til pund kage opskrift fra Bageglad

Sandkage (pund-til-pund kage)

Ret: Dessert
Mængde: 2 sandkager i forme på 1,5 liter
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 500 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 500 g mel
  • 8 æg
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 3 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Rør det bløde smør og sukkeret sammen i en stor skål. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. Rør mel, bagepulver og vanillesukker sammen i en anden skål og tilsæt det til den store skål. Rør dejen godt sammen, evt. på en køkkenmaskine.
  • Smør to sandkage- eller brødforme på 1,5 liter. Fordel dejen i de to forme.
  • Bag sandkagerne ved 165 grader almindelig ovn i 1 time og 25 minutter på nederste rille i ovnen. Lad kagerne køle lidt af, slå dem ud af formene, og lad dem køle helt af på en bagerist.

Noter

Kagerne er fryseegnede i op til 3 måneder.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
18. november 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven