Pink påskeæg med chokolade ganache og krokant

Pink påskeæg med chokolade ganache og krokant
 

 • 2-3 timer
 • Middel
Ruby chokolade påskeæg med chokolade ganache

Vi venter vores første barn til sommer, en lille pige som pt. sparker ivrigt løs inde i maven. Det er allerede en helt ny verden at have en baby på vej, med alt det babyudstyr og babytøj man pludselig skal forholde sig til. Og så er der lige farven lyserød som, om vi vil det eller ej, er begyndt at indtage vores hjem. I de gratis babypakker, i babytøjet vi er så heldige at få foræret, og i min mands valg af babyting er der lyserød rigtig mange steder. Så der er vidst ikke andet for, end at jeg må tage farven til mig!

Så det blev til lyserøde påskeæg i år. Heldigt at jeg er fuldstændig tosset med ruby chokolade, som med sin syrlige smag og karakteristiske lyserøde farve passer perfekt til påskeæg med baby-tema!

Chokoladen brugt i denne opskrift er sponsoreret af Callebaut.

Ruby chokolade (reklamelink) er en helt ny slags chokolade, udviklet af Callebaut. Den fine lyserøde farve er naturlig og har en let syrlig bær-agtig smag, som er super lækker. Vi elsker generelt chokolade fra Callebaut og dette er endnu en god chokolade fra dem som smager fantastisk og er nem at arbejde med.

Når man skal lave påskeæg er det vigtigt at temperere sin chokolade. Ellers vil chokoladen blive kedelig, mat og gummi-agtig og i øvrigt umulig at få ud af en chokoladeform. Læs gerne vores guide til at temperere chokolade, hvis du ikke har prøve det før. Bemærk at ruby chokolade er tempereret ved 28-29 grader.

Disse lækre ruby påskeæg er fyldt med en mørk chokolade ganache og knasende mandelkrokant. Da chokolade ganachen er flydende kan påskeæggene ikke formes og overtrækkes i hånden, men kræver brug af en chokoladeform.

Der fyldes tempereret ruby chokolade i formen, den overskydende chokolade bankes ud, og skallerne størkner efter kort tid i køleskabet. Skallerne fyldes efterfølgende med mørk chokolade ganache og mandel krokant, og der laves låg af ruby chokolade som fuldender påskeæggene.

Ruby chokolade skallerRuby chokolade påskeæg med ganacheFyldt ruby chokoladeRuby chokolade form

Vi pyntede vores pink påskeæg med tynde streger af mørk chokolade. Den mørke chokolade skal også tempereres, så den er til at arbejde med, og så fyldes i et kræmmerhus eller sprøjtepose med lille hul.

Sæt påskeæggene på række og træk så lange striber af mørk chokolade henover æggene, så du får så lige striber som muligt. Løft påskeæggene væk inden chokoladen størkner og lad chokoladestriberne størkne helt i køleskabet.

Ruby påskeæg med striber

Hvis din chokolade er rigtigt tempereret får du flotte, blanke lyserøde påskeæg som resultat!

Stribede chokolade påskeæg med ganache

Ruby chokolade påskeæg med chokolade ganache

Pink påskeæg med chokolade ganache og krokant

Ret: Dessert
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 9 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Fine lyserøde påskeæg af ruby chokolade, fyldt med blød mørk chokolade ganache og knasende mandel krokant. Pyntet med tynde striber af mørk chokolade.

Ingredienser

Mørk chokolade ganache:

Mandel krokant:

 • 50 g mandler
 • 1 spsk sukker

Påskeæg skaller:

Mørk chokolade striber:

Fremgangsmåde

Mørk chokolade ganache:

 • Hak chokoladen og kom den i en lille gryde sammen med piskefløden. Opvarm blandingen ved svag til middel varme under omrøring, indtil chokoladen er smeltet helt.
 • Fjern gryden fra varmen og rør smørret i indtil det smelter.
 • Fyld chokolade ganachen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet i cirka en time, til den er kølet af.

Mandel krokant:

 • Kom mandlerne på en lille pande sammen med sukkeret. Opvarm sukkeret indtil det smelter og bliver til karamel ved middelhøj varme. Rør først i det når sukkeret er blevet brunt og karamel-agtigt. Rør så rundt sådan så mandlerne bliver smurt ind i karamel.
 • Hæld den varme mandelmasse over på et stykke bagepapir på et spækbræt eller bageplade og lad massen køle helt af.
 • Hak mandelmassen groft til små sprøde stykker mandel krokant.

Påskeæg skaller:

 • Smelt og temperer ruby chokoladen. Følg gerne vores guide til at temperere chokolade. Ruby chokoladen er tempereret ved 28-29 grader.
 • Fyld 9 huller i en påskeæg chokoladeform næsten op med ruby chokolade. Brug en lille flad paletkniv til at fordele chokolade op langs siderne af hullerne for at sikre, at du får hele skaller.
 • Vend bunden i vejret på chokoladeformen og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir, så der kun er tynde chokoladeskaller tilbage i formen. Bemærk at den overskydende chokolade skal størkne og derefter kan genbruges en anden gang.
 • Skrab langs toppen af chokoladeformen med en flad paletkniv og stil så formen i køleskabet i 10-15 minutter til skallerne er størknet.
 • Klip et hul i sprøjteposen med mørk chokolade ganache og sprøjt skallerne to tredjedele fyldt. Drys mandelkrokant over chokoladeganachen og pres let ned, så den trykkes ned i chokolade ganachen.
 • Tjek temperaturen på den resterende ruby chokolade. Hvis den er blevet for kold kan den let opvarmes til rigtig temperatur igen med en hårtørrer under omrøring, uden at du behøver starte forfra med din temperering.
 • Hæld den resterende chokolade i hullerne i chokoladeformen, så alle påskeæggene får et låg (bund). Skrab langs toppen af formen med en flad paletkniv så overskydende chokolade fjernes, og stil så formen i køleskabet i cirka 30 minutter.
 • Vend bunden i vejret på chokoladeformen henover et spækbræt beklædt med bagepapir og bank påskeæggene ud af formen. Hvis de ikke slipper formen er chokoladen enten ikke tempereret rigtigt eller også er den ikke størknet helt – så sæt dem i køleskabet i længere tid.

Chokolade striber:

 • Smelt og temperer den mørke chokolade. Fyld den i et kræmmerhus eller sprøjtepose og klip et lille hul, som tilsvarer den tykkelse striber du ønsker.
 • Sæt påskeæggene på række på et stykke bagepapir, hold sprøjteposen lodret over, og træk lige striber af chokolade henover påskeæggene.
 • Løft påskeæggene væk fra bagepapiret og stil dem i køleskabet i 10-15 minutter, til chokolade striberne er størknet.

Noter

Påskeæggene skal opbevares i en lufttæt plastikboks eller dækket med plastikfilm et mørkt og køligt sted, men ikke i køleskabet. Påskeæggene kan holde sig i cirka 1 uge.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

Chokoladen brugt i denne opskrift er sponsoreret af Callebaut.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
7. april 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven