Perfekte vanille cupcakes

Perfekte vanille cupcakes
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.


Det kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til at komme glasur ovenpå eller 3/4 op hvis man vil have rund top på kagerne.

Jeg elsker disse cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.

Se alle vores glasuropskrifter.

Se også alle vores andre cupcake opskrifter.

Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad
4.75 fra 8 stemmer

Perfekte vanille cupcakes opskrift

Antal: 12 cupcakes
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 0,8 dl piskefløde (stuetemperatur)

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  • Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  • Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  • Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  • Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.

Noter

Tilpasset fra: Cake Journal
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


2. maj 2012 af Mette 43 kommentarer

Kommentarer (43)

  • Birthen Svar

    Jeg har prøvet med rabarber det smager rigtig godt(:

    20. juni 2014 at 13:31
  • Alberte Svar

    Kan man putte rabarber i?

    22. maj 2014 at 13:32
    • Trine Svar

      Hej Alberte
      Det kan du sikkert, det har vi ikke prøvet. God fornøjelse

      23. maj 2014 at 07:59
  • trine Svar

    5 stars
    Hej tror du den ville kunne bruges som kagebund? Den smager nemlig bare så godt…

    27. april 2014 at 04:46
    • Trine Svar

      Hej Trine
      Vi har ikke prøvet, men vil gerne høre hvordan det går hvis du prøver 🙂

      28. april 2014 at 11:43
  • Malene Marschall Svar

    4 stars
    Hej
    Superlækre muffins, dog havde jeg et problem. Mine muffins blev enormt fedtede udenpå papiret, det var så slemt at det løb ned og da de kølede ordentligt af, var det stivnet som smør der havde været smeltet. Er sikker på jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men det kan da ikke være meningen? Skulle smørret måske have været smeltet inden?
    På forhånd tak
    Mvh Malene

    3. april 2014 at 20:21
    • Trine Svar

      Hej Malene
      Det lyder mærkeligt. Jeg har bagt disse cupcakes mange gange, sidst her i forrige uge og det har jeg ikke oplevet.
      Smørret skal ikke smeltes, men det skal være blødt og piskes længe (helst på køkkenmaskine) sammen med sukkeret.
      Hvilken type smør har du brugt til kagen?

      4. april 2014 at 15:14
  • larissa Svar

    Hej hvad svarer 0,8 dl. Ca til ?

    11. marts 2014 at 16:27
    • Trine Svar

      Hej Larissa,
      Det er en tredjedel af en kvart liter fløde, hvis du ikke har et decilitermål.

      12. marts 2014 at 19:07
  • Den Nye Cupcake Prinsesse Svar

    kan man godt putte smarrties i bunden?
    kh 🙂

    25. februar 2014 at 16:28
    • Trine Svar

      Hej! Det ved jeg faktisk ikke – mon ikke de vil smelte og flyde ud?

      12. marts 2014 at 19:06
  • Den Nye Cupcake Prinsesse Svar

    5 stars
    Hejsa! 🙂
    Tror i godt man kan putte smarties i bunden af dem?
    Kh 🙂

    24. februar 2014 at 19:41
  • Den Nye Cupcake Prinsesse Svar

    Hej! 🙂
    Tror du godt man kan putte nogle smarties i bunden? Og kunne det ikke være lidt lækkert? Skal bage dem til min klasse! 🙂

    24. februar 2014 at 19:40
  • Lone Frelle Svar

    Hej!
    Kan det godt passe at dejen er relativ tyk?
    Vh. Lone

    13. december 2013 at 12:34
  • Mark Svar

    Varmluft eller alm ovn?

    3. december 2013 at 19:05
    • Mette Svar

      Det er alm. ovn!

      6. december 2013 at 10:15

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven