Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.
Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!
Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.
Det kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.
Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til at komme glasur ovenpå eller 3/4 op hvis man vil have rund top på kagerne.
Jeg elsker disse cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.
Se alle vores glasuropskrifter.
Se også alle vores andre cupcake opskrifter.
Til opskriften anbefales

Perfekte vanille cupcakes opskrift
Ingredienser
- 125 g blødt usaltet smør
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
- 3 æg (stuetemperatur)
- 225 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 0,8 dl piskefløde (stuetemperatur)
Sådan gør du
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
- Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
- Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
- Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
- Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
- Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.
Noter
Indlægget indeholder affiliate links
Kommentarer (43)
MEGA MONSTER SUPER NICE kager.
de er super gode når man bare skal tag den chilleren og sådan. så husk folkens tag en chillpill, og chill ud
the lonely one må virkelig være lækker vis han kan skrive sådan en kommentar
Hej!
Jeg vil mega gerne bage de her cupcakes, men er dog i tvivl om vanilje essensen. Kan man bruge vanilje sukker? Og hvis man kan hvor meget skal der så i?:)
Hej! Man kan sagtens bruge andet vanilje end vanilje essens. Jeg har skrevet i opskriften at man kan bruge kornene fra 1 vaniljestang, så det vil jeg anbefale, i stedet for at bruge vaniljesukker.
Hej
Jeg har bagt kagerne. De er meget nemme at bage, jeg kunne klare mig med en skål og en gaffel til at piske rundt.
Jeg har valgt at ændre opskriften, så den ikke er helt så kalorierig. Jeg skifter fløden med a38, jeg undværer en god del af sukkeret – og de er stadig søde og dejlige. Næste gang udskifter jeg en del af den hvide mel med havregryn. Det plejer jeg at gøre i de bananmuffins, jeg bager. Og de er lige skønne med gryn.
Jeg bager dem i en mini form, de skal have ca 10 minutter.
Og ja de kan sagtens fryses.
Mvh
Jeg har et spøgrsmål om man bage dem om tirsdagen når de er til lørdag????
HK mig
Hej! Jeg har ikke prøvet at bage dem så lang tid i forvejen – men de burde kunne fryses, så du kan jo bage dem tirsdag, fryse dem, og så tø dem op fredag aften eller lørdag morgen.
Jeg elsker vanilie kager og iser nå man faver dem blå
Hej:-) holder fødselsdag i morgen og glæder mig til at lave cupcakes fra denne opskrift! X
Hej 🙂
Super skøn opskrift! 🙂 Har du prøvet at lave opskriften som en stor kage? Overvejer at forsøge mig med at bruge den til en kage der skal pyntes med fondant, men er i tvivl om opskriften egner sig til det, og hvor længe jeg skal bage en større kage. God påske! 🙂
Vh Hanne
Hej Hanne!
Jeg tror sagtens den kan bages som en stor kage, mht. bagetid må du prøve dig frem – det er jeg i tvivl om. Men i hvert fald længere tid end cupcakes. Min erfaring er, at de fleste cupcake-opskrifter kan godt bruges til store kager. Er spændt på resultatet!
Hilsen Mette
Kan man ikke bruge alm. smør – altså saltet – og så ikke tilsætte salt?
På forhånd tak. Mvh Pia
Hej Pia,
Jo det kan du sagtens 🙂 Jeg bruger ofte saltet smør hvis jeg ikke lige har usaltet ved hånden. Så skal du bare, som du selv siger, komme mindre salt i.
Hejsa.
Jeg er helt ny indenfor cupcake-bagning, og glæder mig til at prøve disse :-). Hvilken frosting vil I anbefale til disse?
Hej! Jeg ville foreslå en cream cheese frosting som denne: https://www.bageglad.dk/2012/06/15/vanille-cream-cheese-glasur/, enten med vanille som i opskriften, eller du kan også prøve at tilsætte hindbær marmelade, så det bliver til lækker hindbær frosting. Sørg for enten at si marmeladen for at fjerne kernerne eller evt. køb Den Gamle Fabriks Cremet hindbær marmelade uden kerner.
Jeg var i gang med at bage dine cupcakes, da jeg faldt for formene! De er rigitig søde, hvor har du købt dem? 🙂
Tak! De er faktisk købt i Netto for laaang tid siden, så jeg ved ikke, om det er muligt at finde dem. Men hold øje med deres tilbudsavis, de har ofte tilbud på forskellige forme 🙂