Perfekte vanille cupcakes

Perfekte vanille cupcakes
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.


Det kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til at komme glasur ovenpå eller 3/4 op hvis man vil have rund top på kagerne.

Jeg elsker disse cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.

Se alle vores glasuropskrifter.

Se også alle vores andre cupcake opskrifter.

Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad
4.75 fra 8 stemmer

Perfekte vanille cupcakes opskrift

Antal: 12 cupcakes
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 0,8 dl piskefløde (stuetemperatur)

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  • Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  • Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  • Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  • Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.

Noter

Tilpasset fra: Cake Journal
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


2. maj 2012 af Mette 43 kommentarer

Kommentarer (43)

  • the lonely one Svar

    MEGA MONSTER SUPER NICE kager.

    de er super gode når man bare skal tag den chilleren og sådan. så husk folkens tag en chillpill, og chill ud

    29. november 2013 at 13:11
  • Line Svar

    Hej!
    Jeg vil mega gerne bage de her cupcakes, men er dog i tvivl om vanilje essensen. Kan man bruge vanilje sukker? Og hvis man kan hvor meget skal der så i?:)

    21. november 2013 at 07:37
    • Mette Svar

      Hej! Man kan sagtens bruge andet vanilje end vanilje essens. Jeg har skrevet i opskriften at man kan bruge kornene fra 1 vaniljestang, så det vil jeg anbefale, i stedet for at bruge vaniljesukker.

      24. november 2013 at 11:24
  • Maja Svar

    Hej

    Jeg har bagt kagerne. De er meget nemme at bage, jeg kunne klare mig med en skål og en gaffel til at piske rundt.

    Jeg har valgt at ændre opskriften, så den ikke er helt så kalorierig. Jeg skifter fløden med a38, jeg undværer en god del af sukkeret – og de er stadig søde og dejlige. Næste gang udskifter jeg en del af den hvide mel med havregryn. Det plejer jeg at gøre i de bananmuffins, jeg bager. Og de er lige skønne med gryn.

    Jeg bager dem i en mini form, de skal have ca 10 minutter.

    Og ja de kan sagtens fryses.
    Mvh

    28. oktober 2013 at 09:43
  • Ida Svar

    4 stars
    Jeg har et spøgrsmål om man bage dem om tirsdagen når de er til lørdag????

    HK mig

    5. oktober 2013 at 11:41
    • Mette Svar

      Hej! Jeg har ikke prøvet at bage dem så lang tid i forvejen – men de burde kunne fryses, så du kan jo bage dem tirsdag, fryse dem, og så tø dem op fredag aften eller lørdag morgen.

      6. oktober 2013 at 19:16
  • Anna Svar

    5 stars
    Jeg elsker vanilie kager og iser nå man faver dem blå

    5. oktober 2013 at 11:37
  • Freja Svar

    Hej:-) holder fødselsdag i morgen og glæder mig til at lave cupcakes fra denne opskrift! X

    25. juli 2013 at 11:32
  • Hanne Svar

    Hej 🙂

    Super skøn opskrift! 🙂 Har du prøvet at lave opskriften som en stor kage? Overvejer at forsøge mig med at bruge den til en kage der skal pyntes med fondant, men er i tvivl om opskriften egner sig til det, og hvor længe jeg skal bage en større kage. God påske! 🙂

    Vh Hanne

    30. marts 2013 at 19:15
    • Mette Svar

      Hej Hanne!
      Jeg tror sagtens den kan bages som en stor kage, mht. bagetid må du prøve dig frem – det er jeg i tvivl om. Men i hvert fald længere tid end cupcakes. Min erfaring er, at de fleste cupcake-opskrifter kan godt bruges til store kager. Er spændt på resultatet!
      Hilsen Mette

      31. marts 2013 at 18:15
  • Pia Svar

    Kan man ikke bruge alm. smør – altså saltet – og så ikke tilsætte salt?

    På forhånd tak. Mvh Pia

    20. februar 2013 at 22:50
    • Trine Svar

      Hej Pia,
      Jo det kan du sagtens 🙂 Jeg bruger ofte saltet smør hvis jeg ikke lige har usaltet ved hånden. Så skal du bare, som du selv siger, komme mindre salt i.

      21. februar 2013 at 08:26
  • Ashougaard Svar

    Hejsa.
    Jeg er helt ny indenfor cupcake-bagning, og glæder mig til at prøve disse :-). Hvilken frosting vil I anbefale til disse?

    23. juli 2012 at 06:50
    • Mette Svar

      Hej! Jeg ville foreslå en cream cheese frosting som denne: https://www.bageglad.dk/2012/06/15/vanille-cream-cheese-glasur/, enten med vanille som i opskriften, eller du kan også prøve at tilsætte hindbær marmelade, så det bliver til lækker hindbær frosting. Sørg for enten at si marmeladen for at fjerne kernerne eller evt. køb Den Gamle Fabriks Cremet hindbær marmelade uden kerner.

      30. juli 2012 at 15:09
  • Asta Svar

    Jeg var i gang med at bage dine cupcakes, da jeg faldt for formene! De er rigitig søde, hvor har du købt dem? 🙂

    28. juni 2012 at 14:57
    • Mette Svar

      Tak! De er faktisk købt i Netto for laaang tid siden, så jeg ved ikke, om det er muligt at finde dem. Men hold øje med deres tilbudsavis, de har ofte tilbud på forskellige forme 🙂 

      29. juni 2012 at 09:52

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven