Perfekte vanille cupcakes

Perfekte vanille cupcakes
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad

Jeg har længe ledt efter den perfekte opskrift på vanille cupcakes, da jeg ofte synes, at de enten bliver for tørre eller klistrer for meget i ganen når man spiser dem. Nogle gange er de også kvalmende søde. Jeg synes at en vanille cupcake skal være luftig, svampet og have en moderat smag af vanille.

Efter lang tids søgen har jeg endelig… ENDELIG!… fundet den: verdens bedste vanille cupcake opskrift!

Disse vanille cupcakes er luftige og lækre – men bliver bedst, når de røres på en køkkenmaskine. Ingredienserne røres sammen som anvist i opskriften.


Det kræver en muffinsform at bage gode cupcakes, da de ellers vil flade ud i ovnen. Jeg har for eksempel flere af denne muffinsform som jeg er utroligt glad for.

Når dejen kommes i formene kan de fyldes halvt op, hvis man ønsker en flad cupcake til at komme glasur ovenpå eller 3/4 op hvis man vil have rund top på kagerne.

Jeg elsker disse cupcakes fordi de er så alsidige. Man kan spise dem som de er, eller man kan tilsætte lækkerier til dejen, f.eks. hakket chokolade, Daim eller M&Ms, eller man kan sprøjte en lækker glasur ovenpå.

Se alle vores glasuropskrifter.

Se også alle vores andre cupcake opskrifter.

Perfekte vanille cupcakes fra Bageglad
4.75 fra 8 stemmer

Perfekte vanille cupcakes opskrift

Antal: 12 cupcakes
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 125 g blødt usaltet smør
  • 175 g sukker
  • 2 tsk vaniljeessens eller korn fra 1 vaniljestang
  • 3 æg (stuetemperatur)
  • 225 g mel
  • tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 0,8 dl piskefløde (stuetemperatur)

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og sæt til side.
  • Rør smør og sukker luftigt i køkkenmaskine (brug kun lav-medium speed hele vejen igennem). Hvis man bruger vaniljekorn skal de i blandingen her.
  • Tilsæt 1 æg ad gangen. Rør imellem og husk at skrab siderne.
  • Tilsæt melblandingen sammen med fløden og vaniljeessens, hvis dette bruges. Rør til det lige er blandet, men ikke mere end det.
  • Kom dejen i formene og bag i 30-35 min. ved 170˚C.
  • Når de er bagt kan nogle have en "revne" i toppen. Hvis dette er tilfældet kan man presse ned på cupcaken med bagsiden af en ske, med det samme efter de er taget ud af ovnen.

Noter

Tilpasset fra: Cake Journal
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


2. maj 2012 af Mette 43 kommentarer

Kommentarer (43)

  • Elisabeth Svar

    Lækre cupcakes.
    Men 12 i én portion? Så er Mette B’s muffinform enormt stor.
    Jeg doblede opskriften, fordi jeg skulle bruge 24 cupcakes og har 56 muffins plus 1 kage på 22 cm ø.
    Der bliver ikke doblet op næste gang.

    25. april 2018 at 13:27
    • oscar k f Svar


      jeg laver dem til min mors fødselsdag imorgen

      12. februar 2019 at 11:04
  • Aase Marie Svar

    Vil lige vide om de 170 ved varm luft eller alm. Ovn

    8. november 2017 at 11:20
  • Janne Svar

    Kan de fryses?

    25. oktober 2017 at 17:58
    • Trine Svar

      Hej Janne
      Ja det kan de sagtens 🙂

      5. november 2017 at 18:57
  • Liva Svar


    Skal måske bage dem de ser så lækre ud jeg vil spørger min mor om jeg må dele dem ud til min 9 år’s fødselsdag : ) : 0 er så overrasket nu siger jeg det igen de ser så lækre ud :o)

    3. februar 2016 at 10:46
    • Liva Svar


      Liva det er mig der er liva

      3. februar 2016 at 10:50
  • sussi kofdo Svar

    hej.
    kan man godt lave disse som minimuffins ? i så fald hvormeget dej skal der så ca bruges når man skal bruge 40 mini muffins ?
    på forhånd tak 🙂
    mvh sussi

    16. august 2015 at 13:15
  • TaMara Svar

    Hi 🙂 prøver denne opskrift For Første gang, men jeg er i tvivl om fløden der skal i… skal den være pisket eller flydende? 🙂

    14. juli 2015 at 13:58
  • Happy Birthday to me.. - Houseofglitter Svar

    […] forventet at det ville mislykkedes, men sikke fine de blev. Opskriften jeg har brugt kan findes hér og […]

    1. marts 2015 at 23:42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven