Mini blåbær- og hindbærtærter

Mini blåbær- og hindbærtærter
 

 • 1-2 timer
 • Middel
Små frugttærter fra Bageglad.dk

Så snart solen skinner og foråret nærmer sig begynder jeg at glæde mig til sommerbærrene. De danske er selvfølgelig ikke dukket op endnu og jeg kan få lov til at betale en mindre formue for en lillebitte bakke blåbær.

Jeg kunne dog ikke modstå fristelsen til at gå all-in da der var X-factor finale og vi skulle have en festlig dessert til. Det resulterede i disse fine små blåbærtærter og hindbærtærter med creme. De friske bær opvejede den ellers søde vanillecreme og bundene var sprøde og lækre.

Små frugttærter fra Bageglad.dk

De fine små tærtebunde er lavet ved hjælp af en muffins bradepande – du kan dog også opnå samme resultat med små linseforme.

Da tærterne i dette tilfælde skal bages uden fyld, er det nødvendigt at fylde bønner eller ris på et stykke bagepapir og lægge ned i den enkelte tærte, så bunden ikke hæver op og gør, at der ikke er plads til fyld.

Disse bunde kan i øvrigt laves flere dage i forvejen, opbevaret i en lufttæt beholder med bagepapir imellem.

Tærtebunde

Lige inden tærterne skal serveres fyldes de med creme og pyntes med bær. Gør ikke dette før de skal serveres, da cremen kan gøre tærtebunden blød, hvis den står for længe.

Hindbær- og blåbærtærter

Små frugttærter fra Bageglad.dk

Mini blåbær- og hindbærtærter opskrift

Antal: 36 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

Mørdej:

Anretning:

 • 1 bakke friske hindbær
 • 1 bakke friske blåbær

Fremgangsmåde

Mørdej:

 • Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej med hænderne - det tager cirka 10 minutter før dejen bliver blød og smidig. Stil dejen i køleskabet i en halv time, inden den rulles ud.
 • Når mørdejen er kold rulles den ud så tyndt som muligt. Brug et glas eller en udstikker til at udstikke cirkler, der er 2 cm større, end hullerne i din muffins bradepande.
 • Placer hver cirkel i hver sit hul i muffins bradepanden og pres siderne op, så du får små tærter med vægge på 1 cms højde. Det er ikke nødvendigt at smørre muffins bradepanden først.
 • Klip små firkanter ud af bagepapir og placer oven på hver enkelt lille tærte. Kom bønner eller ris på bagepapiret, så det tynges helt ned på bunden.
 • Bag mini tærterne ved 180 grader i 10 minutter. Fjern så bagepapiret med bønner/ris og bag tærterne igen i yderligere 10 minutter til de får lidt farve.

Kagecreme:

 • Lav kagecremen og stil den i køleskabet i minimum en halv time, så den er helt kold.

Anretning:

 • Kom 2 spiseske creme i hver mini tærteform. Pynt med friske bær og server straks.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
1. april 2012 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven