Syrlige mandel- og kakaotrøfler

Syrlige mandel- og kakaotrøfler
 

 • 0-1 time
 • Middel
Ruby chokolade trøfler fra Bageglad

Jeg er gravid med mit første barn og har heldigvis været forskånet for slemme gener i løbet af min graviditet indtil videre. Det betyder til gengæld, at appetitten er skyhøj og sulten konstant, især her i 2. trimester hvor baby og mave virkelig vokser.

Jeg har heldigvis ikke haft specielt mange usunde cravings, men derfor melder den søde tand sig nu alligevel ud på aftenen, især hvis jeg er kørt godt træt. Jeg forkælede derfor mig selv med disse sindssygt lækre mandel- og kakaotrøfler lavet på nødder og dadler, som jeg har overtrukket med den fine lyserøde ruby chokolade. Så kan jeg få stillet trangen både med øjne og mund uden at have alt for dårlig samvittighed over at der ryger 4 eller 5… okay 6 stykker ned ad gangen.

Jeg er helt forelsket i den nye ruby chokolade fra Callebaut (reklamelink), som er en helt ny type chokolade. Foruden sin fantastiske fine (naturlige) lyserøde farve har ruby chokoladen den lækreste, syrlige smag, nærmest lidt bær-agtig, som passer perfekt til mørk chokolade. Chokoladen er også dejlig nem at arbejde med, ligesom alle Callebauts chokolader, så længe den bliver tempereret rigtigt. Læs vores guide til at temperere chokolade her. Ruby chokoladen skal tempereres til 28,5 – 29,5 grader.

Ruby chokolade overtræk

Selve trøflerne er hurtige og nemme at lave. Ingredienserne skal bare i en hakler eller foodprocessor (HUSK lige at fjerne stenene fra dadlerne, hvis ikke du har købt stenfrie) og så skal de trilles til kugler. Så er de klar til at blive overtrukket med ruby chokoladen og evt. pyntet med frysetørrede hindbær ligesom vi har gjort.

Mandel kakao daddel trøflerTemperere ruby chokolade

Min søster og jeg har altid været vilde med at lave fyldte chokolader. Der er noget ved de fine små mundrette størrelser som bare er så fint, og det er super hyggeligt at sidde sammen ved spisebordet og overtrække trøfler.

Ruby chokolade trøfler

Ruby chokolade trøfler fra Bageglad

Syrlige mandel- og kakaotrøfler

Samlet tid: 1 time
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Disse lækre små trøfler er perfekte til at stille den søde tand uden at man skal have alt for dårlig samvittighed. De er overtrukket med en lækker syrlig ruby chokolade, som foruden sin (naturlige) fine farve giver en perfekt syrlighed til trøflerne.

Ingredienser

 • 10 store dadler uden sten
 • 70 g mandler
 • 40 g havregryn
 • 3 spsk kakao
 • 2 tsk vanilleessens
 • 200 g ruby chokolade
 • 1-2 spsk frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

 • Læg dadlerne i blød i varmt vand i cirka 10 minutter. Tjek at de er uden sten, og fjern stenene hvis de er i.
 • Kom dadler (uden vandet), mandler, havregryn, kakao og vanilleessens i en hakler eller foodprocessor og blend det til en fin og ensartet masse. Massen vil være let klistret og formbar.
 • Tag små klumper daddelmasse ad gangen og tril det til ensartede kugler med cirka Ø 1,5 cm. Dæk kuglerne med plastikfilm imens du smelter chokoladen.
 • Smelt og temperer ruby chokoladen. Følg eventuelt vores guide til at temperere chokolade. Ruby chokoladen skal ende på 28,5-29,5 grader.
 • Læg en daddelkugle på en dyppegaffel og øs tempereret chokolade over med en ske henover skålen med chokolade. Bank let dyppegaflen på kanten af skålen så overskydende chokolade drypper af, og der er en tynd chokoladeskal tilbage. Sæt chokoladen på en bagerist. Pynt straks med frysetørrede hindbær. Gentag processen med de resterende daddelkugler.

Noter

Chokoladerne skal ikke opbevares i køleskabet, men derimod mørkt og køligt dækket med plastikfilm. Chokoladerne kan holde sig i 1 uge.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

Ruby chokoladen er sponsoreret af Callebaut. 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
1. marts 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven