Lemon curd is

Lemon curd is
 

  • 2-3 timer
  • Begynder
Lemon curd is opskrift fra Bageglad

Min mand er helt vild med syrlige frugter som citron og lime. Derfor laver jeg ofte lemon curd til ham, som han elsker og som man kan bruge til alt fra smørrelse på scones og som fyld i kager.

Vi har derfor ofte et glas lemon curd i køleskabet og da han i sommervarmen i går fik lyst til is besluttede jeg mig for, at kombinere hans to favoritter: lemon curd og flødeis.

Resultatet er mildest talt fantastisk. En cremet men syrlig is med den perfekte balance mellem sødt og surt. Mums!!!


Citron is opskrift

Lemon curd kan laves flere dage i forvejen og stilles på køl, inden den bruges til is. Det er vigtigt, at den får lov til at stå på køl i minimum 1 time efter den er kogt op, da den skal nå at sætte sig og opnå den cremede konsistens.

For at få det bedste cremede resultat med din is bør du bruge en ismaskine til denne opskrift. Man kan i princippet godt hælde isen i en form, sætte den i fryseren og røre i den indimellem, men den vil krystallisere mere end hvis du rører den på ismaskine. Vi er så glade for vores Wilfa ismaskine, som vi fik i housewarming gave af gode venner få år tilbage og anbefaler den varmt.

Lemon curd is opskrift fra Bageglad

 

Lemon curd is opskrift fra Bageglad

Lemon curd is

Ret: Dessert
Mængde: 750 ml
Udskriv

Ingredienser

Lemon curd

Is base

  • 2 pasteuriserede æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl mælk

Særligt udstyr:

Fremgangsmåde

Lemon curd

  1. Lav lemon curd efter anvisning i vores opskrift og lad den køle af i køleskabet i minimum 1 time inden is basen laves. 

Is base

  1. Kom æg og sukker i en skål og pisk det sammen med elpisker, til det bliver en luftig æggesnaps. 

  2. Kom piskefløden i en anden skål og pisk den til flødeskum.

  3. Kom flødeskummet i skålen med æggesnaps og tilsæt mælk. Vend langsomt isen med en grydeske til ingredienserne er blandet sammen, men uden at slå luften ud af piskefløden. 

  4. Hæld isblandingen på din ismaskine og følg producentens instrukser til at fryse isen. Når der er 10 minutter tilbage af frysningstiden fjernes is basen fra ismaskinen og kommes i en skål.

  5. Rør lemon curd i is basen så den er helt fordelt.

  6. Efterfrys lemon curd isen i fryseren i minimum 2 timer inden servering for en helt fast konsistens. 

Dette indlæg indeholder affiliate links.


1. juli 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven