Kransekagetoppe med nougat

Kransekagetoppe med nougat
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Kransekagetoppe med nougat opskrift

Wow… så er det snart 2020!

2019 har været det vildeste år. Jeg blev nemlig mor til den skønneste lille pige i juli og det har på alle måder været så stort, overvældende og dejligt på én gang. Det sidste halve år er fløjet afsted og nu er vores lille trold allerede 6 måneder gammel!

Vi fejrer nytår i mine forældres hytte i Sverige i år. Det bliver stille og roligt med et af vores tætte vennepar som også har fået en datter i år. Men selvom det bliver stille og roligt skal det stadig være festligt! Og hvad hører sig nytåret mere til end kransekage?


Her får I vores opskrift på de lækreste kransekagetoppe fyldt med nougat og dyppet i mørk chokolade.

Denne kransekageopskrift er perfekt til hvis man vil sprøjte kransekage. Det behøver ikke kun være toppe, men kan også være tal eller lignende. Vi sprøjtede små toppe med en stjernetylle og skrev 2020 med dem.

Kransekagetoppe opskrift fra Bageglad

Kransekagemassen er nem og hurtig at ælte sammen. Den kommes i en sprøjtepose med en stor tylle og sprøjtes ud på bagepapir.

Afbagningen er vigtig: der skal en bageplade under bagepladen med kransekagerne, da det forhindrer at bunden brænder på. Og hold øje med kransekagetoppene. Det går pludselig stærkt og de skal blot være let gyldne, ellers bliver de tørre.

Når kransekagetoppene er kølet helt af dyppes de i temperet mørk chokolade. Det er vigtigt, at den mørke chokolade er tempereret, da den ellers vil blive mat og kedelig, og vil i øvrigt også have svært ved at stivne. Læs vores guide til at temperere chokolade, hvis du ikke har prøvet det før.

Det er vigtigt at bruge en chokolade af god kvalitet for det kan virkelig smages! Vi elsker den mørke chokolade fra Callebaut, som er nem at arbejde med og har den perfekte kraftige chokoladesmag.

Kransekagetoppene dyppes i chokoladen og den overskydende chokolade skrabes af, så der kun er et tyndt lag på bunden. Kransekagetoppene placeres med bunden i vejret på en bagerist imens chokoladen størkner.

Kransekage med nougatDyppe kransekage i chokoladeSkrabe chokoladeKransekage toppe

Man kan sprøjte glasur langs kanterne på kransekagetoppene ligesom vi har gjort hvis man har en rolig hånd. Alternativt er det også fint blot at sprøjte en prik glasur på toppen af hver kransekagetop.

En bid af kransekagetoppene afslører bunden med nougat og chokolade og den lækre marcipan indeni. Mums!!

Kranskagetoppe med nougat

Kransekagetoppe med nougat opskrift

Kransekagetoppe med nougat

Tid: 1 time 30 minutter
Mængde: 50 stk
Den lækreste kransekage som kan sprøjtes til fine toppe. Kransekagetoppene er fyldt med nougat, dyppet i mørk chokolade og pyntet med glasur.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kransekage:

  • 500 g marcipan gerne bagemarcipan
  • 100 g æggehvide
  • 200 g flormelis
  • 40 g køleskabskold nougat cirka
  • 200 g god mørk chokolade

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 20-30 g pasteuriseret æggehvide cirka

Sådan gør du

Kransekage:

  • Del marcipanen i nogle store stykker og kom den i en stor skål. Tilsæt æggehvide og flormelis lidt ad gangen og ælt det sammen til en ensartet og meget klistret kransekagemasse.
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Skær små firkanter nougat på cirka 1,5 x 1,5 cm.
  • Læg firkanterne på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem (der kan være cirka 25 stk på en bageplade).
  • Sprøjt stjerner af kransekagemasse oppefra og ned oven på nougatstykket, så nougatstykket er i midten og bunden af stjerner med cirka Ø 3,5 - 4 cm.
  • Lad kransekagetoppene stå utildækket på køkkenbordet i 1 time.
  • Bag kransekagetoppene ved 175 grader (varmluft) i 4 minutter i midten af ovnen. Sæt en ekstra bageplade i ovnen under kransekagetoppene, så bundene ikke bliver brændte, og bag kransekagetoppene i yderligere 5-6 minutter til de er let gyldne.
  • Lad kransekagetoppene køle helt af på bagepladen. Brug en paletkniv til forsigtigt at løfte kransekagetoppene over på en bagerist, så nougaten ikke hænger fast i bagepapiret.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade i en lille skål. Dyp bunden af en kransekagetop i chokoladen og skrab med en paletkniv på bunden, så chokoladelaget bliver glat og tyndt. Sæt kransekagetoppen med spidsen nedad på en bagerist og lad chokoladen størkne. Gentag processen med alle kransekagetoppene.

Glasur:

  • Kom flormelis i en lille skål. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen under omrøring indtil du opnår en passende konsistens som kan sprøjtes.
  • Kom glasuren i en sprøjtepose med en rund tylle med hul på Ø 1 mm.
  • Sprøjt glasur langs kanterne på kransekagetoppene og lad den størkne ved stuetemperatur.

Noter

Opbevar kransekagetoppene i en lufttæt beholder.
Kransekagetoppene er meget fryseegnede (faktisk bliver de en anelse bedre af at fryses) uden chokolade og glasur.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
28. december 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven