Kraftig mørk chokolade smørcreme

Kraftig mørk chokolade smørcreme
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Kraftig mørk chokolade smørcreme opskrift fra Bageglad

Smørcreme er en afsindig lækker form for glasur, som især er velegnet til at sprøjte på cupcakes og smørre på eller imellem lag på en kage. Den er nem at arbejde med og holder formen rigtig godt hvis der er den rigtige balance mellem vådt og tørt.

Smørcreme findes i forskellige varianter, blandt andet den klassiske vanille smørcreme men også mere luftige varianter som pisket smørcreme. Og den findes naturligvis også i en chokoladevariant.

Chokolade smørcreme kan laves med forskellige styrker af kakaosmag, altefter hvor kraftig en chokoladesmag man ønsker. Til de ægte chokoladeelskere kan kakaosmagen næsten ikke blive for kraftig – de elsker en god chokoladebombe! Til dem kan vi anbefale denne kraftige, mørke chokolade smørcreme. Bliver det for hæftigt til din opskrift skal I vælge vores mildere chokolade smørcreme.


Den kraftige kakaosmag i denne smørcreme opnåes ved at bruge en mørk kakao af høj kvalitet (gerne dutch processed) og tilsætte kaffe, som fremhæver smagen af kakao uden at det kommer til at smage af kaffe.

Flormelisen og kaffen bruges til at styre teksturen på smørcremen. Er din smørcreme for blød så tilsæt mere flormelis. Er den for tør så tilsæt mere kaffe.

Kraftig mørk chokolade smørcreme opskrift fra Bageglad

Kraftig mørk chokolade smørcreme

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 5 dl (cirka)*
Denne smørcreme er for de ægte chokoladeelskere. Den mørke kakao og kaffen fremhæver den skønne chokoladesmag og gør denne smørcreme til prikken over i'et på din kage.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 225 g blødt smør
  • 450 g flormelis
  • 50 g mørk kakao**
  • 1 tsk vanilleessens
  • 3-5 spsk kold kaffe

Sådan gør du

  • Kom smørret i en mellemstor skål, gerne skålen på en røremaskine. Pisk smørret luftigt på køkkenmaskine eller med elpisker.
  • Rør flormelis og mørk kakao sammen i en anden skål og sigt det over i smørret lidt ad gangen. Pisk indimellem.
  • Tilsæt vanilleessens. Tilsæt kold kaffe en spiseskefuld ad gangen under piskning indtil du opnår den ønskede konsistens, som nemt kan sprøjtes eller smørres ud.

Noter

*Mængden er nok til at dække en kage med cirka Ø20 cm, nok til et fladt lag smørcreme på cirka 24 cupcakes eller nok til at sprøjte "swirl" glasur på cirka 18 cupcakes.
**Dutch processed kakao er mørkest og kraftigst. Det fås som regel ikke i almindelige supermarkeder men skal købes online eller i specialbutikker.
Opbevar smørcremen i køleskabet i en pose og tag det ud cirka 30 minutter inden det skal bruges.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

21. august 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven