Karamel knas med lys chokolade

Karamel knas med lys chokolade
 

  • 3-4 timer
  • Begynder
Karamel knas opskrift

Jeg er vild med karamel i alle afskygninger! Blød, hård, salt, sød, bare det har den karakteristiske brændte karameliserede sukkersmag, så er jeg solgt. Derfor skal der hvert år mindst én slags chokolade med karamel på vores konfektfad og i år er ingen undtagelse.

Disse fantastiske stykker karamel knas er himmelske! Smagen minder om Daim men bare bedre og med en bedre slags knas. Mums mums mums!

Og så er de utroligt nemme at bikse sammen og laves af kun 6 ingredienser (4 hvis man ikke tæller salt og vanille med).


Tips til at lave karamel knas

  • Tag gerne ungerne med i køkkenet til at lave disse, men hold dem langt væk fra den varme karamel og lad dem i stedet hjælpe med mandler og chokolade. Karamelarbejdet skal være præcist og ramme den rigtige temperatur, så det kræver lidt koncentration, og karamel bliver rigtig rigtig varmt.
  • Er du ikke fan af mandler? De giver en lækker knas til karamellen, så vi anbefaler at tilsætte nødder, men du kan sagtens bruge valnødder eller pekannødder som alternativ til mandlerne.
  • Opskriften kan nemt fordobles… eller tredobles! Brug blot en tilsvarende større form.
  • Sørg for at opbevare karamel knasen i en lufttæt beholder og stil dem køligt (men ikke i køleskabet), ellers bliver det klistret.

Karamel knas med mandler

Karamel knas opskrift

Karamel knas med lys chokolade

Tid: 3 timer
Mængde: 30 stk (cirka)
Disse himmelske stykker chokolade har en sød og knasende karamel toppet med lys chokolade. Smagen minder om Daim men har endnu bedre knas!
Udskriv Pinterest

Anbefalet udstyr (reklamelinks)

Firkantet bageform 21x21 cm

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 230 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk vanilleessens
  • 200 g god lys chokolade

Sådan gør du

  • Kom bagepapir i en firkantet form eller fad på cirka 20 x 20 cm.
  • Smut mandlerne og hak dem fint. Fordel dem ud på bagepapiret i et ensartet lag.
  • Kom smør, sukker og salt i en mellemstor gryde. Lad ingredienserne koge op ved middelhøj varme. Rør indimellem indtil sukkeret opløses.
  • Grydens indhold vil begynde at blive gyldent og karamelliseret og fra da af skal du ikke røre, men blot svirvle grydens indhold rundt indimellem for at sikre, at det brunes ensartet. Lad karamellen boble indtil det når 145-150 grader, som måles med sukkertermometer.
  • Fjern gryden fra varmen og rør langsomt vanilleessens i.
  • Hæld karamellen over de hakkede mandler i formen i et ensartet lag.
  • Lad karamellen stå i 5 minutter. Hak imens den lyse chokolade groft. Fordel den hakkede lyse chokolade oven på karamellen i et ensartet lag og afvent, at det smelter. Brug en paletkniv eller dejskraber til at glatte overfladen af chokoladen.
  • Stil formen i køleskabet i minimum 2 timer.
  • Løft bagepapiret op af formen over på et spækbræt og skær så stykker af karamel knas ud.

Noter

Opbevar karamel knasen i en lufttæt beholder et mørkt og køligt sted (ikke i køleskabet).
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
13. december 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven