Hurtig og nem kanelkage

Hurtig og nem kanelkage
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Den bedste kanelkage. Opskrift fra Bageglad

Mange har en kage eller dessert, de altid vender tilbage til. Ofte en som er hurtig og nem, som man ved aldrig slår fejl. For mig er det denne kanelkage. Den er så hurtig at lave, at man efter lidt over en time kan tage en duftende kanelkage ud af ovnen.

Denne kanelkage er dejlig svampet og holder sig god i flere dage. Den er velegnet til både en rund springform, firkantet bageform eller bradepande OG den kan fryses. Og så er den i øvrigt utrolig svær at mislykkes med. Så alt i alt en gennemført fantastisk kage, som stærkt kan anbefales at have i sit repetoire uanset om man er nybegynder eller en erfaren bager.

Svampet og god kanelkage opskrift

Kanelkagen er dejlig svampet og let, hvilket gør at man nemt kan spise flere stykker. Det der gør kanelkagen ekstra god er laget med kaneldrys på toppen, som giver en krakeleret og let knasende overflade.


I vores familie er vi glade for at tage på vandreture i hele verden og hvis vi bor et sted hvor vi selv kan lave mad bager vi som regel kage, som vi kan spise når vi holder pause. Denne kanelkage er den foretrukne – ellers evt. vores citronmåne, drømmekage eller brownie.

Kanelkage opskrift fra Bageglad

Den bedste kanelkage. Opskrift fra Bageglad

Nem og hurtig kanelkage

Ret: Dessert
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 personer
Fantastisk svampet kanelkage med kaneldrys som er både hurtig og nem. En perfekt kage til eftermiddagskaffen eller klassens time, da den er nem at bage til mange.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kanelkage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk stødt kanel
  • 4 dl mel
  • 150 g smør
  • 1,5 dl vand

Kaneldrys:

  • 50 g smør
  • 1 dl sukker
  • Stødt kanel efter smag

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål med piskeris, elpisker eller på en røremaskine.
  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Kom imens mel, bagepulver og kanel i en anden skål og rør det godt sammen. Sigt melblandingen over i æggemassen.
  • Tilsæt det smeltede smør og vand. Rør den flydende dej sammen med piskeris, elpisker eller på en røremaskine.
  • Smør din bageform, for eksempel en firkantet bageform på 22x32 cm. Hæld dejen i bageformen.
  • Smelt smørret til kaneldrys. Pensl kagens overflade med det smeltede smør med en bagepensel. Rør sukker og kanel sammen til kanelsukker og drys det oven på smørret i et ensartet lag på hele kagen.
  • Bag kanelkagen ved 180 grader (alm. ovn) i 45-60 minutter*.

Noter

*Bagetiden varierer altefter hvilken bageform du bruger. Tjek kagen undervejs så du er sikker på at få den rigtige afbagning. Kanelkagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik der stikkes i midten af kagen.
Kanelkagen er fryseegnet i op til 3 måneder.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


29. september 2019 af Trine 2 kommentarer

Kommentarer (2)

  • cecilia Svar

    Kan man lave dem i muffinsforme istedet for og hvor lang tid skal de så have i ovnen hvis man kan?

    3. oktober 2019 at 14:05

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven