Hvor er det hårdt at komme tilbage på arbejde efter en fantastisk ferie – især i midten af juli måned hvor halvdelen af landet er på ferie og man er lukket inde på et mørkt og varmt kontor. Jeg tæller ned til jeg om to uger skal passe mine forældres hund. det bliver skønt at bo i et hus med have, hvis ellers vejret holder!
Indtil da må jeg trøstespise dagens tudekiks: disse kæmpe chocolate chip cookies med mælkechokolade!
Jeg elsker cookies der er sprøde udenpå og bløde indeni, men jeg er egentlig ikke så begejstret for mørk chokolade så i disse cookies skal der store stykker mælkechokolade i i stedet. Dejen røres bedst på en køkkenmaskine.
Der skal cirka to spiseskefulde dej til hver cookie – sørg for at der er god afstand imellem dejklatterne, så der er plads til at de kan flade ud. Småkagerne skal afkøle på en bagerist så bunden bliver sprød.
Kæmpe cookies med mælkechokolade
Ingredienser
- 2½ dl mel
- ½ tsk bagepulver
- 110 g smør
- 1,8 dl sukker
- 2 1/4 dl farinsukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk vanilleessens
- 1 æg
- 150-175 g god lys chokolade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader. Hak den lyse chokolade i store stykker.Rør mel og bagepulver sammen i en skål.
- Rør smør, sukker og farinsukker sammen i en køkkenmaskine i ét minuts tid. Tilsæt salt, vanille og æg og rør i yderligere et halvt minut.
- Tilsæt nu mel- og bagepulverblandingen og derefter den hakkede mælkechokolade og rør rundt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel cookiedejen i klatter på bagepapiret med god afstand imellem. Der skal cirka 2 spiseskefulde dej til hver cookie.
- Bag småkagerne i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten men stadig bløde i midten. Lad dem køle af på bagepladen i 2-3 minutter til de er hårde nok til at kunne flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
9 kommentarer
Hej de er super lækkert og kan anbefales
Er desværre enig med en af de første kommentarer……….. de smager kun af sukker………får slet ikke en kage-konsistens.
Der må være noget galt ved omregningen af ingredienser fra den amerikanske opskrift, altså fra amerikanske mål til danske.
så vælg en anden opskrift.
Øv – Smager kun af brun farin og smør.
Hvad kan man erstatte vanilleessens med, hvis man ikke lige ligger inde med sådan noget? 🙂
Glæder mig til at bage den!
Hej Malene, du kan bruge vanillesukker med forholdet 1:1,5. Dvs hvis der står 1 tsk vanilleessens skal du bruge 1,5 tsk vanillesukker. God fornøjelse! 🙂
Hej..
Nu har jeg forsøgt mig med disse lækre kager et par gange… Men jeg oplever desværre at de virker fedtede og falder sammen ( bliver meget flade) hvad gør jeg forkert?
Alt for mums ! – Jeg lavede også de her .. men det var http://xorac.dk/start/komtesse-vafler-chokoladeovertraek/ – den her der løb af med sejeren 🙂
Hej de ser lækre ud, men jeg har lige et dumt spørsmål. Når du har taget dejen på bagepladen tager du så og flader dem ud, eller gør de det selv inde i ovnen?
Hej Louise,
De er supergode. Du skal blot komme småkagedejen på bagepapiret i klatter (se det næstsidste billede). Så flader småkagerne selv ud når de bliver bagt.