Min nye bog Chokoladehåndbogen er udkommet!  Køb nu

Kæmpe cookies med mælkechokolade

Hvor er det hårdt at komme tilbage på arbejde efter en fantastisk ferie – især i midten af juli måned hvor halvdelen af landet er på ferie og man er lukket inde på et mørkt og varmt kontor. Jeg tæller ned til jeg om to uger skal passe mine forældres hund. det bliver skønt at bo i et hus med have, hvis ellers vejret holder!

Indtil da må jeg trøstespise dagens tudekiks: disse kæmpe chocolate chip cookies med mælkechokolade!

Kæmpe cookies med mælkechokolade fra Bageglad.dk

Jeg elsker cookies der er sprøde udenpå og bløde indeni, men jeg er egentlig ikke så begejstret for mørk chokolade så i disse cookies skal der store stykker mælkechokolade i i stedet. Dejen røres bedst på en køkkenmaskine.

Hakket mælkechokoladeSmåkagedej

Der skal cirka to spiseskefulde dej til hver cookie – sørg for at der er god afstand imellem dejklatterne, så der er plads til at de kan flade ud. Småkagerne skal afkøle på en bagerist så bunden bliver sprød.

DejklatterAfkøle cookies

Her er flere opskrifter på lækre cookies:

Kæmpe cookies med mælkechokolade fra Bageglad.dk

Kæmpe cookies med mælkechokolade

4.8 fra 4 stemmer
 Print
Mængde: 10 -12 kæmpe cookies

Ingredienser

  • dl mel
  • ½ tsk bagepulver
  • 110 g smør
  • 1,8 dl sukker
  • 2 1/4 dl farinsukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vanilleessens
  • 1 æg
  • 150-175 g god lys chokolade

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader. Hak den lyse chokolade i store stykker.Rør mel og bagepulver sammen i en skål.
  • Rør smør, sukker og farinsukker sammen i en køkkenmaskine i ét minuts tid. Tilsæt salt, vanille og æg og rør i yderligere et halvt minut.
  • Tilsæt nu mel- og bagepulverblandingen og derefter den hakkede mælkechokolade og rør rundt.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel cookiedejen i klatter på bagepapiret med god afstand imellem. Der skal cirka 2 spiseskefulde dej til hver cookie.
  • Bag småkagerne i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten men stadig bløde i midten. Lad dem køle af på bagepladen i 2-3 minutter til de er hårde nok til at kunne flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt.

Noter

Disse cookies kan opbevares i en lufttæt boks i 1 uge.

Bedøm opskriften

Klik på antal stjerner

Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:




9 kommentarer

  • Clara Reply

    5 stars
    Hej de er super lækkert og kan anbefales

    12. januar 2019 at 17:31
  • Jens Reply

    Er desværre enig med en af de første kommentarer……….. de smager kun af sukker………får slet ikke en kage-konsistens.

    Der må være noget galt ved omregningen af ingredienser fra den amerikanske opskrift, altså fra amerikanske mål til danske.

    så vælg en anden opskrift.

    3. oktober 2016 at 09:52
  • Camilla Reply

    Øv – Smager kun af brun farin og smør.

    1. marts 2016 at 09:31
  • Malene Reply

    Hvad kan man erstatte vanilleessens med, hvis man ikke lige ligger inde med sådan noget? 🙂

    Glæder mig til at bage den!

    26. oktober 2015 at 14:22
    • Trine Reply

      Hej Malene, du kan bruge vanillesukker med forholdet 1:1,5. Dvs hvis der står 1 tsk vanilleessens skal du bruge 1,5 tsk vanillesukker. God fornøjelse! 🙂

      26. oktober 2015 at 21:04
  • anja Reply

    Hej..

    Nu har jeg forsøgt mig med disse lækre kager et par gange… Men jeg oplever desværre at de virker fedtede og falder sammen ( bliver meget flade) hvad gør jeg forkert?

    30. september 2015 at 20:18
  • jacob Reply

    4 stars
    Alt for mums ! – Jeg lavede også de her .. men det var http://xorac.dk/start/komtesse-vafler-chokoladeovertraek/ – den her der løb af med sejeren 🙂

    3. september 2014 at 19:25
  • Louise Reply

    Hej de ser lækre ud, men jeg har lige et dumt spørsmål. Når du har taget dejen på bagepladen tager du så og flader dem ud, eller gør de det selv inde i ovnen?

    21. november 2012 at 22:38
    • Trine Reply

      Hej Louise,
      De er supergode. Du skal blot komme småkagedejen på bagepapiret i klatter (se det næstsidste billede). Så flader småkagerne selv ud når de bliver bagt.

      22. november 2012 at 10:06