Jordbær-chokolademousse tårn

Jordbær-chokolademousse tårn
 

  • 4+ timer
  • Øvet
Jordbær chokolademousse dessert fra Bageglad

Ja vi kommer jo ikke uden om det – det nye år lurer lige rundt om hjørnet og skal fejres lige om lidt. Jeg er ikke stor fan af hverken fyrværkeri eller champagne, men derimod vældigt begejstret for nytårsdesserter da jeg synes det er sådan en god anledning til at imponere med en flot dessert.

Sidste år lavede vi nogle flotte nytårsdesserter med to slags mousse. Årets nytårsdessert er også med chokolademousse og er en ordentlig bombe af slagsen! Kagen består af en browniebund, halve jordbær, chokolademousse og en topping af frysetørrede jordbær og karamelspåner.

Bunden af disse vidunderlige nytårskager er en brownie bund. Vi foreslår at du bruger vores opskrift på verdens bedste brownies. Én portion af denne himmelske brownie passer fint til at udstikke fire bunde – og så kan du jo passende spise alle resterne mens du forbereder resten af desserten!


Brownie bundRunde brownies

For at lave chokolademoussen skal størstedelen af chokoladen smeltes og derefter røres sammen med den resterende chokolade. Jordbærrene skal skylles og skæres i halve.

Den smeltede chokolade røres sammen med en æggesnaps og flødeskum til en chokolademousse. Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stor tyl.

Lav fire cylindere af plastik rundt om hver browniebund. Det er lettest at samle dem med et par stykker tape, så plastikken nemt kan fjernes igen når kagerne er færdige. Du kan også bruge fire dybe runde udstikkere, hvis du har det. Placér fire halve jordbær i hvert tårn. Du kan eventuelt afrunde kanterne lidt på jordbærrene så de følger den runde form på plastikken.

JordbærJordbær dessert

Sprøjt så forsigtigt chokolademousse oven på jordbærrene i hvert tårn. Du kan selv styre, hvor høje kagerne skal være med den mængde mousse, du sprøjter i. Sørg for at jordbærrene ikke vælter!

Chokolademousse dessertJordbær og chokolademousse

Pynt kagerne med frysetørrede jordbær og karamelspåner eller chokoladespåner. Vi anbefaler produkterne fra Sweet Addiction.

Chokolademoussen skal nu stivne, så stil kagerne i køleskabet i minimum to timer. Derefter kan du forsigtigt fjerne plastikken rundt om hver kage.

Chokolademousse kage fra Bageglad

Resultatet er disse fantastisk smukke jordbær-chokolademousse tårne. Jeg synes kagerne er perfekte til nytår eller til en anden festlig anledning!

Nytårsdessert med jordbær fra Bageglad

 

Jordbær chokolademousse dessert fra Bageglad
5 fra 2 stemmer

Jordbær-chokolademousse tårn opskrift

Antal: 4 stk
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Chokolademousse:

Pynt:

  • 8 jordbær
  • Frysetørrede jordbær
  • Chokolade- eller karamelspåner

Sådan gør du

Browne bund:

  • Bag brownien efter opskriften. Lad den køle helt af. Udstik fire bunde med en rund udstikker på 6-8 cm.

Chokolademousse:

  • Pisk piskefløden til flødeskum og stil den i køleskabet. Pisk æggeblommerne og sukkeret sammen til en luftig æggesnaps.
  • Hak den mørke chokolade groft og smelt 2/3 af den i mikroovnen - husk at røre rundt ind imellem og hold øje med, at den ikke brænder på! Kom den sidste 1/3 af chokoladen i en skål og hæld den smeltede chokolade oveni. Rør rundt, til al chokoladen er smeltet.
  • Rør den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen. Vend flødeskummet i chokolade-æggeblandingen forsigtigt og rør langsomt rundt til chokoladen er helt fordelt.
  • Kom chokolademoussen i en sprøjtepose med en stor tyl.

Pynt:

  • Skyl jordbærrene og skær dem i halve. Afrund dem eventuelt lidt i kanterne. Kom plastik rundt om hver brownie bund. Fordel jordbærrene så hvert tårn får fire halve jordbær.
  • Sprøjt langsomt chokolademousse i hvert tårn - sørg for, at jordbærrene ikke vælter. Sørg også for, at toppen er glat. Drys pynt af karamelspåner og frysetørrede jordbær over.
  • Stil desserterne i køleskabet i minimum 2 timer. Fjern forsigtigt plastikken før servering.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

De frysetørrede jordbær og chokoladespåner af karamel er sponsoreret af Sweet Addiction.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


27. december 2014 af Trine 43 kommentarer

Kommentarer (43)

  • Linda Svar

    Kan man lave hele kagen dagen før den skal serveres?

    5. august 2016 at 08:56
    • Lars Svar

      Brownie bunden kan sagtens laves dagen før, men det er bedst hvis moussen først lægges på samme dag som det skal serveres. Man kan sagtens gøre det om formiddagen samme dag.

      5. august 2016 at 09:28
  • Lars Svar


    Det her er bare fremragende, selv om det er Lidt svært at få fat i jordbær der er modne og smagfulde på den her tid af året.
    Og det bedste af det hele er næsten alle de gode brownie rester der er nu nytårsdag.
    Skal prøves igen til sommer når det vrimler med danske superjordbær alle vegne (o:

    1. januar 2016 at 21:36
  • Kate Svar

    Hej her . Jeg er I gang med at lave den – den ser dejlig ud .
    Man man mon lave toblerone mousse I stedet for alm chokolade mousse ?

    Kh Kate

    30. december 2015 at 17:01
  • Louise Svar

    Jeg har besluttet mig for at lave denne dessert til nytårsaften, det ser nemlig bare så lækkert ud 🙂
    Vi bliver 8 personer, så skal lave dobbelt portion. Er det bedst at bage brownien af to gange i et fad (ca den størrelse der står i opskriften) eller kan jeg godt fordoble og bage den i et større fad? Skulle jo helst ikke risikere, at den bliver tør, for tynd eller for tyk.
    Og i forhold til moussen, jeg har aldrig prøvet at smelte chokolade i mikroovnen. Men jeg har en chokoladesmelter, kan det bruges?

    29. december 2015 at 19:52
    • Trine Svar

      Hej Louise
      Du kan sagtens bage brownien i ét stort fad. Den skal bare bage lidt længere. Den er færdig der stadig hænger en lille smule dej ved når en strikkepind/tandstik stikkes i midten af kagen.
      Du kan sagtens bruge en chokoladesmelter. Pointen er at chokoladen skal tempereres, så det er vigtigt at dele chokoladen op i de beskrevne portioner. Du kan læse vores guide til chokolade temperering her: https://www.bageglad.dk/chokolade-temperering/
      God fornøjelse 🙂

      29. december 2015 at 19:55
      • Louise Svar

        Tusinde tak for hurtigt svar.

        29. december 2015 at 19:58
        • Louise Svar

          Nu er jeg i gang med at bage brownie. Er der FN grund til at hasselnødderne skal drysses over dejen og ikke blandes i? 🙂

          30. december 2015 at 11:42
          • Trine

            Hej Louise
            Det er lidt en smagssag 🙂

            30. december 2015 at 15:23
  • Katrine Svar

    Hej. Den ser så god ud den dessert så jeg vil lave den til nytårsaften. Jeg skal dog lave til 14 personer så tænker om man måske kan lave en stor i en springform? Da jeg ellers ikke ville kunne fragte 14 små afsted:)

    29. december 2015 at 19:33
    • Trine Svar

      Hej Katrine
      Vil du så bare skære den ud som kage? I så fald skal du bare lægge jordbærrene som et lag ovenpå bunden tror jeg.

      29. december 2015 at 19:34
      • Katrine Svar

        Ja det var tanken at man så kunne skære af den. Det bliver nok ikke så pænt men mere praktisk når den skal med på farten

        29. december 2015 at 20:49
        • Trine Svar

          Ja det kan du. Ellers skal du lave denne dessert, hvor der er hindbærmousse i stedet for jordbær – den vil være pænere at skære ud: https://www.bageglad.dk/nytarsdessert-med-mousse/

          29. december 2015 at 20:57
          • Katrine

            Ja den havde jeg også kig på. Super tusind tak for hjælpen:)

            29. december 2015 at 21:01
  • Josephine Svendsen Svar

    Hej! Super lækker dessert, som jeg netop nu er igang med at “teste” som vores nytårsdessert. Problemet er dog at den har stået i køleskabet i 2,5 time nu og moussen har stadigvæk ikke sat sig 🙁 Hvad gør jeg galt? Den var super luftig og lækker inden, og jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke!

    27. december 2015 at 17:12
    • Trine Svar

      Hej Josephine
      Sørgede du for at temperere chokoladen? Dvs du smeltede først 2/3 og derefter kom den sidste udsmeltede 1/3 chokolade i den smeltede?
      Sørgede du også for at røre den tempererede chokolade godt rundt i æggesnapsen så det var jævnt fordelt?
      Jeg håber at din mousse stivner snart!

      27. december 2015 at 17:18
      • Josephine Svendsen Svar

        Ja det gjorde jeg. Det hele så fint ud, og kølede også chokoladen inden vi lagde den i formen.
        Håber jeg også! Er så spændt på resultatet senere 😉

        27. december 2015 at 17:25
        • Josephine Svendsen Svar

          Mente at jeg kølede moussen inden jeg puttede den i formen 🙂

          27. december 2015 at 17:25
          • Trine

            Hmmm i så fald burde alt jo sådan set være i orden. Lad os vente og se, om moussen ikke sætter sig snart 🙂

            27. december 2015 at 17:26
          • Josephine Svendsen

            Den sættede sig ikke 🙁 æv! Vi prøvede igen og heller ingen held.
            Nu har vi prøvet med lidt ændringer og krydser fingre for at den sætter sig! Alle er vilde med desserten! 😉

            29. december 2015 at 19:56
  • Stinne Svar

    Jeg vil prøve at lave den til nytår, men vi bliver så mange mennesker, så det kunne være svært at lave den lidt før også fryse den ind, kan man det? Også bare pynte den efterfølgende.

    3. december 2015 at 11:36
    • Trine Svar

      Hej Stinne
      Du kan ikke fryse hele kagen, men du kan lave kagen og så vente med at udstikke dem til den dag, du skal servere kagerne. Så er det bare at udstikke kagerne og pynte dem og det kan du f.eks. gøre om eftermiddagen så de er klar til om aftenen.

      3. december 2015 at 11:38
  • SArina Svar

    Kan denne laves dageN fØr?

    4. marts 2015 at 18:58
    • Trine Svar

      Hej Sarina
      Ja det kan den sagtens. Vent dog med at udstikke kagerne til den dag de skal serveres.

      4. marts 2015 at 19:31
  • Ben Svar


    Den ser vidunderlig ud. Jeg delte linket inden jeg overhovedet nået at læse den igennem.
    den brownie-bund giver et genialt samspil til moussen …

    tak for bloggen …

    5. januar 2015 at 15:27
  • Simone e. Svar

    Hej 🙂

    Jeg tror, jeg vil forsøge at lave sådan nogle til nytår. Jeg ville lige høre, hvor kan man købe sådan noget plastik, som i har brugt til at holde moussen på plads indtil den skal serveres?

    /Simone e

    28. december 2014 at 15:00
    • Trine Svar

      Hej Simone,
      Plastik til fødevarer kan købes i mange køkkenbutikker eller på nettet. Det kaldes ofte konditorbånd eller konditorplastik. Du kan f.eks. få det i Kødbyen hvis du bor i København. Rigtig god fornøjelse!

      28. december 2014 at 20:24

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven