Japanske kødboller

Japanske kødboller
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Japanske kødboller opskrift

Når vi skal finde på noget mad som er både nemt og lækkert ender vi ofte i det asiatiske køkken. Der findes så mange simple retter med udsøgte smage, som ikke kræver hverken lange lister af ingredienser eller komplekse fremgangsmåder.

I dag blev det til disse ultra nemme og hurtige japanske kødboller toppet med teriyakisauce, sesamfrø og forårsløg. Der er to slags kød samt forårsløg, ingefær og soya i kødbollerne, som giver dem masser af saft og god smag.

Japanske kødboller med ingefær og soya

Kødbollerne kan bruges til virkelig meget forskelligt: smid en tandstik i som på billedet og brug dem til snack eller forret, server et fad kødboller med lynstegte grøntsager til hovedret eller kom dem i en nuddelsalat til din frokost.

Du kan nemt lave dobbelt- eller endda tredobbelt portion af denne opskrift og gemme dem i fryseren til en af de der dage hvor det bare er nemmere lige at hive noget op.

Japanske kødboller opskrift

Japanske kødboller

Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Japansk
Tid: 45 minutter
Mængde: 40 -50 stk
Lækre små japanske kødboller med en tyk teriyaki sauce, sesam og masser af forårsløg. Perfekt til at snacke som forret eller til hovedret med lynstegte grøntsager til.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Kødboller:

  • 450 g hakket oksekød
  • 250 g hakket svinekød
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 forårsløg
  • 2 spsk soya sauce
  • 50 g panko rasp*
  • 1 spsk fintrevet ingefær

Topping:

  • 2 tsk majsstivelse
  • 1/2 dl vand
  • 3 dl teriyaki sauce
  • 1 forårsløg
  • 3 spsk sesamfrø

Sådan gør du

Kødboller:

  • Kom hakket oksekød, hakket svinekød og æg i en stor skål. Pres hvidløggene og tilsæt det til skålen. Skyl forårsløget, hak det fint og tilsæt det til skålen. Tilsæt teriyaki sauce, panko rasp og fintrevet ingefær til skålen. Ælt indholdet af skålen sammen til en fars og form små kødboller, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag kødbollerne ved 200 grader (alm. ovn) i 20 minutter.

Topping:

  • Lav topping imens kødbollerne bager. Rør majsstivelsen ud i vandet i en lille skål. Kom det i en lille gryde sammen med teriyaki saucen. Lad saucen koge op til det tyknes og fjern det fra varmen.
  • Skyl forårsløget og hak det fint.
  • Når kødbollerne er færdige rulles de i hhv. teriyakisauce, forårsløg og sesamfrø.

Noter

*Kan evt. erstattes med almindelig rasp, men jo grovere jo bedre. 
Kødbollerne er fryseegnede.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
27. januar 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven