Ingefær citron the

Ingefær citron the
 

Det kan godt være, at det ikke er meget sne og frost vi har haft denne vinter, men forkølelsen er på sit højeste som sædvanlig. Jeg er hårdt ramt og dagene på kontoret har føltes meget lange med hovedpine og ondt i halsen.

Jeg har brug for at krølle sammen på sofaen med et kæmpe halstørklæde, stearinlys og the i aften. Jeg har spist blåbær og appelsiner for at give mit immunforsvar et spark C-vitamin og indtaget store mængder af mit favorit forkølelsesmiddel, ingefær citron the.

Ingefær citron the opskrift

Ingefær citron the er fantastisk både til at forebygge forkølelse og til hvis man først er blevet syg, da den er fyldt med antioxidanter. Theen er desuden også et godt remedie hvis man har fordøjelsesproblemer.

Theen indeholder ingefær, citron og eventuelt honning, der hver især bekæmper forkølelsen. Ingefær er rigtig god hvis man har feber, da det stabiliserer kropstemperaturen ved at hjælpe til at svede giftstoffer ud af kroppen. Ingefær er også rigtig effektivt mod kvalme og har anti-inflamatoriske egenskaber. Citron har et rigtig højt indhold af C-vitamin som booster immunforsvaret og har antiseptiske egenskaber der bekæmper en eventuel virus. Honning har antibakterielle egenskaber og er et godt remedie mod ondt i halsen. Det giver desuden også et lille sprøjt energi, som kan være nyttigt når man ligger og har ondt af sig selv.

Ingefær citron theen er nem at lave. Ingefær skrælles og skæres i stykker. Citronen skæres i halve skiver. Begge dele kommes i en gryde med kogende vand, der tages af komfuret. Theen skal trække i cirka tyve minutter hvorefter den varmes op og er klar til servering. Man kan tilsætte honning efter smag.

Koge citroner og ingefær

Theen kan opbevares i et opbevaringsglas eller rent marmeladeglas i køleskabet i op til fire dage.

The med ingefær og citron

Ingefær citron the

Mængde: 1 kop
Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 liter vand
  • 60 g ingefær
  • 1/2 citron
  • evt. honning

Sådan gør du

  • Kom vandet i en gryde og lad det koge op. Skræl imens ingefæren og skær det i små stykker. Skær den halve citron i skiver og halver dem.
  • Når vandet koger koger kommes citron og ingefær i gryden. Sluk komfuret og fjern gryden fra varmen. Lad theen stå og trække i 20 minutter.
  • Stil gryden tilbage på varmepladen og varm theen uden at lade vandet koge. Hæld den i glas klar til servering. Smag eventuelt til med honning.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
31. januar 2015 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven