Hindbærbarer

Hindbærbarer
 

 • 1-2 timer
 • Middel
Hindbærbarer opskrift fra Bageglad

Det er ikke meget jeg får blogget for tiden. Jeg har smadder travlt på arbejdet her op til sommerferien, så det er ikke meget tid jeg har til madlavning eller bagning. Jeg ser frem til 3 ugers ferie i juli, hvor jeg skal slappe af i Danmark og på dykkerferie på Bali med min kæreste.

Jeg har dog nået at lave lidt guf, blandt andet disse lækre hindbærbarer. De består af en tynd havregrynsbund med et lag hindbærmarmelade og derefter drysset med krummedej. De er lynhurtige og nemme at lave og smager super godt!

Hindbærbarer opskrift fra Bageglad

Hindbærbarerne er rigtig hurtige at lave, da bunden og toppen består af samme dej. For at lave bunden presses dej ud i en bageform beklædt med bagepapir. Hindbærmarmeladen smørres på bunden. Derefter drysses resten af dejen som krummetopping ovenpå marmeladen.


HindbærmarmeladeBarer med hindbær

Resultatet er enhver hindbærelskers drøm. Havregrynsbunden indeholder brun farin der får barerne til at smage ligesom cookies og hindbærmarmeladen giver en god friskhed.

Hindbærbarerne kan spises lune med vanilleis til, men er også rigtig gode kolde og uden is.

Hindbærkage fra Bageglad

Hindbærbarer opskrift fra Bageglad

Hindbærbarer opskrift

Mængde: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

 • 4 dl mel
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 4 dl grovvalsede havregryn
 • 2 dl brun farin
 • 180 g smør
 • 2 dl hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

 1. Rør mel, bagepulver, havregryn og brun farin sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og brug så hænderne til at ælte det ind i melblandingen. Varmen fra hænderne blødgør smørret og efter lidt tid bliver det til en krummedej.
 2. Pres bagepapir ned i en bageform på cirka 18x26 cm. Del krummedejen i to og kom den ene halvdel i formen. Pres dejen ud til en flad dej, der dækker bunden af formen i et jævnt lag.
 3. Smør hindbærmarmeladen ud på kagebunden i et jævnt lag, ud til cirka 1 cm afstand fra kanterne. Drys resten af krummedejen oven på marmeladen jævnt fordelt. Pres let krummedejen ned i marmeladen.
 4. Bag hindbærbarerne ved 180 grader i 30-35 minutter, til kagen er fylden. Lad kagen køle lidt af i formen. Løft derefter kagen over på en rist ved at løfte i bagepapiret og lad den køle helt af.
 5. Når hindbærkagen er kølet helt af skæres den ud i 12 barer.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra Cooking Classy 

 


24. juni 2015 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven