Glutenfri og sukkerfri bananpandekager

Glutenfri og sukkerfri bananpandekager
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Glutenfri og sukkerfri bananpandekager

Vi morgenhygger virkelig meget herhjemme i øjeblikket. Vores datter er fyldt 6 måneder og sidder nu med til bords, hvor hun altid har den vildeste fest med sin morgenmad. På den måde kommer vi automatisk til at sætte os ned og spise morgenmad, noget vi ikke tidligere har prioriteret i en travl hverdag. Og det er bare virkelig hyggeligt!

Til morgenhygge hører også noget lækker morgenmad. Vi spiser rigtig meget grød herhjemme men er også meeeeget glade for bagværk. En favorit er selvfølgelig pandekager og de kan sagtens spises med god samvittighed hvis man lader være med at fylde sukker i og ovenpå.

Disse bananpandekager er sindssygt lækre og både glutenfri og sukkerfri, hvis man bruger vanilleessens (eller undlader det). Så dem får vores datter også lov til at guffe i sig!


Sukkerfri og glutenfri amerikanske pandekager

Hvis det skal være virkelig hyggeligt kan man servere pandekagerne med chokoladesauce og bananer, som vist på billedet, men i hverdagen spiser vi disse med frisk frugt (jordbær, hindbær, blåbær) eller kompot.

Glutenfri og sukkerfri bananpandekager

Glutenfri og sukkerfri bananpandekager

Ret: Morgenmad
Tid: 20 minutter
Mængde: 4 personer (8 stk)
Lækre og nemme amerikanske pandekager med havregryn og banan. Pandekagerne er helt fri for sukker og kan også nemt gøres glutenfri og/eller mælkefri.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Pandekager:

  • 2 modne bananer
  • 4 1/2 dl mælk eller havremælk*
  • 200 g havregryn**
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker eller vanilleessens
  • 2 æg
  • Smør eller olie til stegning***

Topping (valgfrit):

Sådan gør du

Pandekager:

  • Skræl bananen og bræk den i stykker, som kommes i en blender. Tilsæt mælk og havregryn. Blend massen til du får en tyk dej (kan være nødvendigt at dele det op i flere portioner). Hæld dejen over i en stor skål.
  • Tilsæt bagepulver, vanillesukker/essens og æg til dejen og rør med en ske, til det er godt blandet. Dejen bør ikke overpiskes, så rør stille og roligt ved håndkraft.
  • Smelt stegefedt på en pande ved høj varme. Hæld langsomt dej på midten af panden til du får den ønskede størrelse pandekage (dem på billedet er 8-10 cm).
  • Skru ned på middel til middelhøj varme. Lad pandekagen stege til du ser bobler på overfladen. Vend så pandekagen med en flad palet og steg i yderligere cirka 5 minutter på den anden side, til pandekagen er gennembagt.
  • Læg pandekagen til afkøling på en tallerken og gentag processen med resten af dejen.

Topping:

  • Hak den mørke chokolade og kom 75% af den i en lille skål. Smelt chokoladen i mikroovnen. Rør i den undervejs så den ikke brænder på. Chokoladen bør ikke overstige 50 grader og hvis du ikke har et sukkertermometer er det blot at holde øje – chokoladen skal kun lige smelte, så er den færdig.
  • Kom de resterende 25% chokolade i den smeltede og rør, til det hele er smeltet (det afkøler chokoladen).
  • Skræl bananen og skær den i skiver. Stabel og pynt dine pandekager med chokoladesauce og bananskiver lige inden servering.

Noter

*Hvis mælkefri, vælg havremælk eller erstat med soyamælk/mandelmælk
**Hvis glutenallergi, brug glutenfri havregryn
***Hvis mælkefri, vælg olie, f.eks. kokosolie
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
20. januar 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven