Glutenfri og laktosefri bananbrød

Glutenfri og laktosefri bananbrød
 

 • 0-1 time
 • Begynder
Glutenfri og laktosefri bananbrød fra Bageglad

For et par år siden fik jeg lavet en fødevareintolerance test, som blandt andet viste, at jeg har middel intolerance over for gluten. Siden har jeg eksperimenteret meget med, hvad min mave kan klare og har fundet ud af, at jeg kan spise gluten til ét måltid om dagen uden at reagere – dog kan min mave ikke klare gluten om morgenen.

Det gav mig lidt udfordringer i forhold til morgenmad i og med at jeg slet ikke kan tåle mælkeprodukter og nu også skulle til at udelukke gluten. Det skal så lige siges at jeg heller ikke særlig godt kan tåle havre, så jeg kan ikke engang bare kaste mig over havregryn med soyamælk. Som I nok kan høre er min mave ret besværlig!

Anyways – jeg stødte på en opskrift på glutenfrit bananbrød på Pinterest og besluttede mig for, at lave en version med boghvedemel. Efter et par forsøg fandt jeg den perfekte kombination af ingredienserne og spiser dette glutenfri bananbrød 3-4 gange om ugen til morgenmad.

Dette bananbrød er som sagt glutenfrit og også laktosefrit. Der er æg i, men kan man ikke tåle dem kan man erstatte dem med hørfrøæg.

Jeg kommer en del kanel i mit bananbrød da jeg for det første er rigtig glad for kanel og desuden har boghvedemel en kraftig bitter smag, som skal overdøves. Jeg bruger ægte amerikansk ahornsirup som min søde amerikanske veninde Jessie har købt med hjem til mig og det kan smages. Man kan dog også bruge ahornsirup købt i danske supermarkeder, en anden lys sirup eller honning for en lidt anden smag.

Bananbrødet er nemt at røre sammen. De våde ingredienser røres sammen først, derefter de tørre og så blandes de. En brødform smøres, bananbrød dejen hældes i og så er det klart til bagning.

Glutenfri brødBananbrød

Bananbrødet skal bages i 35-40 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Bananbrødet er bedst friskbagt, men kan sagtens fryses og ristes på en brødrister. Jeg plejer at bage to bananbrød ad gangen og fryse dem i skiver med bagepapir imellem. Jeg tager to skiver ud aftenen før og lægger dem i en frysepose – så er de klar til at blive ristet og spist med syltetøj næste morgen.

Glutenfri bananbrød opskrift

Glutenfri og laktosefri bananbrød fra Bageglad
5 fra 1 stemme

Glutenfri og laktosefri bananbrød

Mængde: 1 brød
Udskriv Pinterest

Ingredienser

 • 3 modne bananer
 • 1/2 dl rapsolie
 • 1/2 dl ahorn sirup, lys sirup eller honning
 • 2 æg
 • 3 1/2 dl boghvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1 spsk kanel

Sådan gør du

 • Mos bananerne med en gaffel i en skål. Tilsæt rapsolie, sirup og æg og pisk det hele sammen til en våd blanding.
 • Rør boghvedemel, bagepulver, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Rør nu melblandingen sammen med den våde blanding.
 • Smør en brødform og hæld dejen i. Bag bananbrødet ved 180 grader i 35-40 minutter, til det er gyldent og færdigbagt.
 • Bank bananbrødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.

Noter

Bananbrødet er fryseegnet.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
3. februar 2015 af Trine 4 kommentarer

4 kommentarer

 • Anna Svar

  5 stars
  Wooowwww vildt god opskrift. Jeg puttede lidt chiafrø, kokos, havregryn og et tsk havsalt i, og det blev rigtig lækkert. Tak!

  27. juni 2017 at 12:34
  • Trine Svar

   Det lyder som et lækkert twist, Anna! Godt at det blev vellykket.

   27. juni 2017 at 16:05
 • Anna Kathrine Svar

  Hejsa.
  hvis jeg ikke har boghvedemel, har du så et par andre foreslag til, hvad jeg kan bruge?

  30. marts 2016 at 20:43
 • Anne-Marie Svar

  Det ser lækkert ud. Det bananbrød jeg har prøvet før er egentligt som kage. Men jeg vil da lige prøve det her Snart. Jeg spiser efter Low FODMAP og det er heller ikke nemt. Det går ud på at der er flere forskellige typer kulhydraTer der er svære at fordøje og kan forårsage irr. Tyktarm. Jeg må så godt få 25 g havre, men de drukner nemt i den laktosefrie mælk. Jeg blander lidt forskelligt i istedet, boghvedegryn og kokosmel og ren cacao og koger en lækker chokoladegrød. Eller gulerod som rives fint og koges med bl. Gryn Og kanel.

  Kh.
  Anne-Marie

  3. februar 2015 at 20:22

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven