Fyldte chokolader med karamel

Fyldte chokolader med karamel
 

  • 4+ timer
  • Middel
Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Jeg tilbringer juledagene hos mine forældre. Det er desværre overskyet og kedeligt, men vores juletræ er næsten tre meter højt og huset er fyldt med julepynt, så jeg synes at julestemningen er ved at indfinde sig alligevel. Glædelig jul allesammen, jeg håber I får en dejlig aften med familien!

Som jeg tidligere har fortalt, laver min søster og jeg konfekt hvert år til jul. Det bliver et større projekt for hvert år der går fordi vi altid prøver at slå forrige års lækkerier. Visse konfektstykker går dog igen hvert år, blandt andet disse fyldte chokolader med karamel.

Fyldte chokolader med karamel

Det vigtigste når man laver fyldte chokolader er at temperere chokoladen, så den bliver blank og får det rigtige knæk. Du kan læse alt om det i vores guide til chokolade temperering.


Vidste du, at man kan lave karamel ved at koge kondenseret mælk på dåse? Det er meget nemmere end at koge sukker og fløde på en pande, som let brænder på. Denne type karamel kaldes dulce de leche og er meget cremet og perfekt til fyldte chokolader.

Man kan også købe færdig dulce de leche på dåse. Kig efter “karamelliseret mælk”.

Hvis du vælger at koge den kondenserede mælk selv skal du blot dække den med vand og lade den små-koge i 3 timer. Derefter skal karamellen afkøle, og så er den klar til brug!

Vi fyldte en chokoladeform med en god mørk chokolade, bankede den resterende chokolade ud og lod den stivne. Vi kom den færdige karamel i en sprøjtepose og sprøjtede så karamel i chokolade-hullerne. Derefter lavede vi et låg af chokolade og lod chokoladen stivne. Vi kunne let banke chokoladen ud af formen bagefter, da chokoladen var perfekt tempereret.

Karamel i chokoladeKaramel fyldt chokolader

Det bliver simpelthen de bedste fyldte chokolader med karamel! Vi vil fortsætte med at lave disse hvert år til jul, da de er meget populære på konfektfadet.

Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Fyldte chokolader med karamel opskrift

Mængde: 32 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Sæt dåsen med kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand. Kom låg på gryden og lad vandet koge op. Når vandet koger skrues der ned så vandet små-koger. Lad vandet små-koge i 3 timer. VIGTIGT: Tjek indimellem at vandet ikke er fordampet. Dåsen skal være dækket af vand, ellers kan den eksplodere. Hvis vandet fordamper tilsættes mere vand, så dåsen hele tiden er dækket.
  2. Fisk dåsen op med en gaffel eller tang og stil den til afkøling i minimum 1 time. Åben ikke dåsen under afkølingen! Fyld den afkølede karamel i en sprøjtepose**.
  3. Smelt og temperer to tredjedele af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i alle hullerne i chokoladeformen. Vend bunden i vejret på chokoladeformen og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladeskallerne stivne.
  4. Sprøjt karamel i chokoladeskallerne. Smelt og temperer den sidste tredjedel af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i de karamelfyldte huller så hullerne fyldes helt. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladelågene stivne.
  5. Bank de fyldte chokolader ud af chokoladeformen.

Opskriftsnoter

*Det skal være sødet kondenseret mælk og ikke blot kondenseret mælk, da sidstnævnte ikke karamelliserer.
**Dåsen giver en stor portion karamel. Resterne kan opbevares i et glas med låg i 1-2 uger.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


24. december 2011 af Trine 24 kommentarer

Kommentarer (24)

  • Anna Svar

    Og når der står afkøling er det så i fryser, køleskabet eller bare ud af gryden?

    18. november 2018 at 13:18
    • Trine Svar

      Bare afkøling på køkkenbordet 🙂

      18. november 2018 at 18:06
  • Anna Svar

    Vil det være en stor eksplosion hvis den eksploderer?
    Hvor stor vil den være?
    God jul 🤶🏻🎅🏻

    18. november 2018 at 11:37
    • Trine Svar

      Hej Anna
      Jeg har ikke prøvet det, så jeg kan ikke fortælle dig præcis hvor kraftig en karamel eksplosion du får, men jeg gætter på at du får karamel på loftet 😉 Men hvis du bare følger instrukserne sker det ikke.

      18. november 2018 at 18:05
  • Anette Svar

    Hej, uh det skal prøves men….. Går det med silikone forme ?
    Glædelig jul! /Anette

    20. december 2017 at 22:04
    • Trine Svar

      Hej Anette
      Man kan godt lave fyldte chokolader i silikoneforme, men jeg synes det er lidt noget bøvl. De kan være svære at få ud uden at knække, især hvis chokoladen ikke er tempereret helt korrekt, og de bliver ikke lige så blanke som i støbte forme.
      God jul!

      21. december 2017 at 10:15
  • Michael Hedegård Svar

    Hej hej
    Hvor har i fået fat i den form til chokoladen, den ser super ud
    Ser frem til at høre fra jer

    Mvh
    Michael
    God jul

    22. december 2015 at 17:24
    • Trine Svar

      Hej Michael
      Den er gammel, jeg har engang købt den på en chokolademesse. Der er dog mange fine chokoladeforme derude 🙂 God jul!

      22. december 2015 at 19:42
  • Carla Svar

    Hej 🙂
    Kan man godt bruge lys chokolade til dem? Hvilken anbefaler du? 🙂
    Carla

    21. december 2014 at 20:51
  • Julie Svar

    Hej! Hvor kan jeg købe formen? Eller hvor er den fra?

    31. december 2013 at 14:35
  • Annette Rasmussen Svar

    Hejsa:)
    Jeg skal til at kaste mig ud i det her med fyldt chokolade og er på jagt efter en karamel opskrift til fyld. Du skriver at der er bid i, er det noget ala Riesen chokolade ? (Hvis du kender dem). Jeg kunne godt tænke mig at lave noget der minder om den karamel der er inde i Smil chokoladerne. Er det noget du kan hjælpe med ?
    Annette

    26. november 2013 at 20:24
    • Mette Svar

      Hej! Karamellen er lidt mere hård end i Riesen chokolade (hvis jeg kan huske konsistensen på Riesen chokoladekaramel). Jeg ville finde en opskrift hvor der bruges kondenseret mælk til karamellen, så vidt jeg ved bliver den derved mere blød. Vi lægger snart et indlæg op på bloggen så hvis du ikke kan finde en opskrift så hold øje med bloggen her før jul!

      6. december 2013 at 10:10
  • Claire Svar

    Karamellen bliver den ikke alt for hård at tygge i når den bliver kold

    14. november 2013 at 17:49
    • Mette Svar

      Hej! Jeg har ikke oplevet at karamellen er for hård. Jeg kan godt lide at der er lidt bid i.

      24. november 2013 at 11:22
  • Louise Svar

    Hej 🙂 Det ser spændende ud. Hvor mørk skal chokoladen være? (Hvad anbefaler du?)

    24. oktober 2013 at 13:05
    • Mette Svar

      Hej! Vi brugte en 70% mørk chokolade. Det kommer an på hvor stærk/kraftig en chokoladesmag man vil have 🙂

      3. november 2013 at 11:04
      • Louise Svar


        Okay super tusind tak 🙂

        3. november 2013 at 14:12
  • Trine K Svar

    Der står, at man skal fylde chokolade 2/3 op, og ligeledes ved karamellen. Menes der ikke 1/3?

    1. januar 2013 at 10:40
    • Trine Svar

      Hej Trine,
      Jo det er selvfølgelig en fejl. Jeg har rettet det i opskriften, tak for info!

      2. januar 2013 at 11:09

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven