Fyldt chokolade med marcipan og hasselnødder

Fyldt chokolade med marcipan og hasselnødder
 

  • 0-1 time
  • Middel
Fyldt chokolade med marcipan og hasselnødder

Traditionen tro produceres der store mængder konfekt til juleaften herhjemme. Jeg lader mig ikke bremse af en 5 måneder gammel baby der kræver opmærksomhed. Næh nej, Mormor bliver sat til at underholde så jeg kan holde styr på min chokolade temperering og intet går galt!

Vores læsere ved, at vi elsker alle slags fyldt chokolade og leger gerne med spændende slags fyld.

Men nogle gange er klassisk bare også rigtig rigtig godt, som disse smukke stykker med mørk chokolade, marcipan og hele hasselnødder.

Fyldt mørk chokolade med marcipan

Det er så sjovt at farve chokoladen og det giver en helt speciel eksklusiv effekt. Vi foretrækker at bruge farvet kakaosmør, som er nemt at arbejde med og kommes direkte i chokoladeformen. Til disse fine chokolader brugte vi blåt og hvidt kakaosmør sprøjtet i formen ved at køre en finger langs en pensel.

Farvet fyldt chokolade

Sørg for at bruge en rigtig god chokolade og en marcipan af god kvalitet. Smagen af konfekten bliver kun så god som råvarerne, der bruges! Vi elsker den mørke chokolade fra Callebaut, som er så nem at arbejde med og smager himmelsk.

Man kan bruge en hvilken som helst chokoladeform til disse chokolader. Vi vil dog altid anbefale, at man bruger en chokoladeform af polycarbonat (hård plast) da det er meget nemmere at få chokoladerne ud og giver en flottere finish end en silikoneform.

Det er ekstremt vigtigt at temperere chokoladen. Det betyder, at den smeltede chokolade skal have en bestemt temperatur når man arbejder med den. Hvis man ikke tempererer chokoladen bliver den mat, gummiagtig og kedelig, og kan ikke bankes ud af formen! Læs gerne vores guide til at temperere chokolade, hvis du ikke har prøvet det før.

Resultatet skulle gerne blive blanke, perfekte stykker chokolade med det lækreste fyld.

Fyldt chokolade med hasselnødder

Fyldt chokolade med marcipan og hasselnødder

Fyldt chokolade med marcipan og hasselnødder

Tid: 1 time
Mængde: 10 stk
Smukke fyldte chokolader af mørk chokolade fyldt med marcipan og hasselnødder. Et klassisk og lækkert stykke konfekt.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 250 g god mørk chokolade
  • 75 g marcipan
  • 10 hele hasselnøddekerner
  • Farvet kakaosmør (hvid og blå) (valgfrit)

Sådan gør du

Farvet mønster på chokoladen (valgfrit):

  • Sæt plastikbeholderne med farvet kakaosmør i mikroovnen og opvarm dem ved 20 sekunders intervaller, indtil farven lige netop er blevet flydende. Ryst dem grundigt inden brug.
  • Dyp en fødevarevenlig pensel i den hvide kakaosmør og kør fingeren langs børsterne, så der sprøjter farve ned i chokoladeformen. Lav gerne både striber og prikker. Stil chokoladeformen i køleskabet til kakaosmørret er størknet.
  • Dyp en fødevarevenlig pensel i den blå kakaosmør og mal et groft mønster oven på de hvide streger og prikker. Stil chokoladeformen i køleskabet til kakaosmørret er størknet.

Fyldte chokolader:

  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Læs evt. vores guide til chokoladetemperering hvis du ikke har prøvet det før.
  • Fyld chokolade i hullerne i formen, som er farvet med kakaosmør. Vend bunden i vejret på formen og tøm den overskydende chokolade ud på bagepapir ved at banke den (denne chokolade kan gemmes og bruges igen når den er størknet). Skrab langs toppen af chokoladeformen med en paletkniv så den overskydende chokolade fjernes. Stil chokoladeformen i køleskabet.
  • Når chokoladeskallerne er størknet fyldes marcipan og en hel hasselnød i hver chokoladeskal. Bemærk at der skal efterlades plads til et låg (bund) af chokolade.
  • Tjek temperaturen på den chokolade, der er tilbage. Hvis den stadig har den rigtige temperatur kan den straks bruges til at lage låg (bunde) af chokolade. Hvis den er blevet for kold kan den forsigtigt varmes op med en hårtørrer under omrøring. Alternativt kan du smelte og temperere ny chokolade.
  • Fyld resten af pladsen i chokoladerne med chokolade og skrab langs toppen, så der dannes glatte låg af chokolade. Stil chokoladeformen i køleskabet.
  • Når chokoladerne er størknet helt kan de nemt bankes ud af formen, hvis chokoladen er rigtigt tempereret*.

Noter

Har du svært ved at få chokoladerne ud af formen? Det kan skyldes at chokoladerne ikke er størknet længe nok, prøv at lade dem stå længere tid på køl. Det kan dog også skyldes at chokoladen ikke er rigtigt tempereret.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
18. december 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven