Fuglerede chokoladekager

Fuglerede chokoladekager
 

  • 1-2 timer
  • Begynder

Står du og mangler en god dessert til påskefrokosten? Denne chokoladekage i form af fuglerede med påskeæg ser smuk og festlig ud og kan serveres med frugt, is, hindbærsauce eller lige hvad du har lyst til.

Kagerne var et stort hit til vores påskefrokost i går og der blev ikke levnet en krumme af den lækre chokoladekage beklædt med blank ganache overtræk.

Fuglerede chokoladekager fra Bageglad.dk

Bag en god chokoladekage i en højde på cirka 3 cm (kan gøres dagen før). Udstik så cirkler i chokoladekagen så du får små runde kager. Vi brugte en udstikker på 8 cm og størrelsen var absolut passende ovenpå en stor påskefrokost.

Ganachen er supernem at lave. Glukosesirup, sukker og fløde koges op og hældes så over i hakket mørk chokolade. Når der røres rundt blandes det til en cremet chokoladeglasur.

Stil kagerne på en rist ovenpå bagepapir, så overflødig chokolade kan løbe igennem i stedet for at samle sig omkring bunden af kagerne. Hæld langsomt chokolade på midten af kagen og lad det løbe ned langs siderne. Brug en flad spatel til at smøre chokoladen ud i et jævnt lag. Husk at toppen ikke behøver være perfekt, da den bliver pyntet med chokolade og påskeæg.

Runde chokoladekagerHælde chokoladesauce

Pynt hver kage med chokoladestykker, så det ligner små fuglereder. Stil kagerne koldt så ganache glasuren kan stivne helt. Inden servering kommes påskeæg på.

Chokoladespåner

God påske!

Påske chokoladekager

Fuglerede chokoladekager opskrift

Antal: 12 stk
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 1 god chokoladekage bagt i bradepande
  • Udstukket i 12 runde stykker (Ø 8 cm)

Ganache overtræk:

Pynt:

Fremgangsmåde

  • Bag chokoladekagerne i bradepander, med en højde på cirka 3 cm. Jeg bagte 1½ portion af denne chokoladekage med appelsin i to bradepander, men undlod den revne appelsin skral og kom i stedet lidt vanille i. Kagerne kan bages dagen før. Udstik cirkler i chokoladekagen. Jeg brugte en udstikker på 8 cm i diameter.
  • Til pynten hakkes lys og mørk chokolade i aflange stykker så det ligner grene. Hav dette klart, inden kagerne overtrækkes.
  • Til ganachen hakkes den mørke chokolade og smeltes over vandbad. Kog 1½ dl piskefløde, glukosesirup og sukker i en lille gryde under omrøring, tages af varmen inden det koger. Hæld flødeblandingen over i den hakkede chokolade i en skål og rør rundt, til det er helt blandet sammen. Tilsæt til sidst ½ dl kold piskefløde, dette gør, at ganachen bliver mere blank.
  • Placer kagerne på en rist med bagepapir under. Overtræk hver kage ved at hælde chokolade på midten af kagen og lad det glide ned ad siderne. Brug en flad spatel til at udjævne chokoladen. Pas på, at laget ikke bliver for tykt.
  • Pynt kagerne med chokoladestykker så det ligner en fuglerede. Flyt kagerne over på en bakke beklædt med bagepapir og stil dem koldt, så ganachen stivner. Inden servering pyntes fuglerederne med påskeæg. Server med is eller frugt.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
7. april 2012 af Trine 1 kommentar

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven