Frugtsalat med råcreme (abemad)

Frugtsalat med råcreme (abemad)
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Frugtsalat med råcreme

Min yndlingsdessert som barn var frugtsalat, også kaldet abemad, med masser af flødeskum og chokoladestykker. Som voksen er jeg stadig vild med denne nemme og farvestrålende dessert men foretrækker dog en lækker råcreme med vanille til – og stadig masser af chokolade!

Frugtsalat er genialt fordi man kan bruge alle mulige frugter blot man tænker over hvordan de sammensættes, så det er i virkeligheden også en god tøm-køleskab-dessert.

I denne version af det populære abemad har vi kombineret syrlige og søde frugter som komplimenterer hinanden godt: banan, kiwi, vindruer, appelsin, pære og blåbær. Selvfølgelig med en rigtig god mørk chokolade.

Frugtsalat opskrift med blåbær

Til frugtsalat hører enten flødeskum eller råcreme. Jeg foretrækker råcreme som er lidt mere tæt og har en skøn vanillesmag. Man kan servere den ved siden af frugtsalaten så folk selv kan dosere ønsket mængde eller røre den direkte i frugtsalaten.

Frugtsalat med råcreme

Frugtsalat med råcreme

Frugtsalat med råcreme (abemad)

Ret: Dessert
Tid: 30 minutter
Mængde: 6 personer
Skøn og frisk frugtsalat med en god blanding af friske, søde og syrlige frugter. Frugtsalaten kan laves med flødeskum eller med vanilleråcreme som i opskriften.
Udskriv Pinterest

Anbefalet udstyr (reklamelinks)

Ingredienser

Frugtsalat:

  • 2 bananer
  • 2 appelsiner
  • 150 g stenfri vindruer
  • 2 pærer
  • 3 kiwifrugter
  • 125 g blåbær
  • 50-75 g mørk chokolade

Råcreme:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk flormelis
  • Kornene fra 1 vanillestang eller 1 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk sukker*
  • 2 1/2 dl piskefløde

Sådan gør du

Frugtsalat:

  • Skyl al frugten grundigt. Halvér bananerne og skær dem så i skiver.
  • Skræl appelsinerne og del dem i både som skæres i tre eller filetér dem så hinderne fjernes og skær dem i små stykker.
  • Halvér vindruerne og skær pærerne og kiwifrugterne ud i tern. Blåbærrene kan serveres hele.
  • Hak den mørke chokolade groft og rør det hele sammen i en stor skål.

Råcreme:

  • Kom æggeblommer og flormelis i en skål og pisk det sammen med en elpisker til det bliver hvidt.
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas dem med en kniv i sukkeret på et spækbræt, så kornene fordeles.
  • Rør vanillekornene i æggeblandingen.
  • Pisk piskefløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggeblandingen til du får en ensartet creme.

Noter

*Undlades hvis der bruges vanillesukker
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
15. januar 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven