Cremet hokkaido græskarsuppe

Cremet hokkaido græskarsuppe
 

  • 0-1 time
  • Begynder
Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Når efteråret så småt banker på døren kræver det lange gåture i skoven. Jeg elsker efterårsfarver og hvad er bedre end en rigtig cremet græskarsuppe at varme sig på, når man kommer hjem efter en lang gåtur?

Græskar har altid været en fremmed jungle for mig, men da min svigerinde for nogle år siden serverede græskarsuppe for os, var jeg solgt med det samme (tjek forresten hendes blog, hun laver de flotteste tryk man kan forestille sig!). Den lækre smag og cremede konsistens i suppen er lige mig! Her følger opskriften på den lækreste hokkaido græskarsuppe.

Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

For at lave en cremet græskarsuppe skal du begynde med at skylle græskartet, rense det for kerner og hakke det i mindre stykker. Lad bare skrællen sidde på, for den bliver blød når græskarret koges og blendes senere. Jeg vil derfor anbefale, at man køber økologiske græskar til suppen.

Steg løg, hvidløg og græskar et øjeblik og tilsæt vand og bouillon. Kog herefter græskarsuppen og blend den, for derefter at tilsætte en lækker cremet flødeost. Rør eller blend det hele sammen og du har den lækreste cremede græskarsuppe, som kan serveres med brød og creme fraiche!


Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Cremet hokkaido græskarsuppe opskrift

Ret: Suppe
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 30 minutter
Mængde: 2 -3 personer

En lækker, tyk og cremet græskarsuppe som er rig i smag og mæthed. Den kan serveres med creme fraiche og et stykke brød til. 

Udskriv

Ingredienser

  • 1 Hokkaido græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 grøntsagsbuillon terning
  • 1 pakke flødeost (f.eks. Philadelphia)
  • Lidt cayenne peber
  • Brød og cremefraiche som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. Græskarret skylles, renses for kerner og skæres ud i mellemstore stykker. Behold skrællen på, den bliver blød når det koges og blendes.
  2. Svits hakket løg og hvidløg i en gryde og tilsæt græskarret. Svits et øjeblik.
  3. Tilsæt vand og buillon og kog i ca. 20 min.
  4. Suppen blendes med stavblender og flødeosten tilsættes. Bland det hele sammen, evt. brug stavblenderen igen.
  5. Tilsæt til sidst cayenne peber efter smag, og server med brød og creme fraiche.

 


6. november 2012 af Mette 26 kommentarer

Kommentarer (26)

  • Josefine Svar


    Jeg laver altid den her suppe efterår og vinter, fordi den er så lækker og SU-venlig. Jeg kommer nogle gange lidt karry og ingefær i for lidt ekstra kick, men den er også skøn, sådan som den er.
    Kan se at nogle har spurgt om den kan fryses. Jeg har prøvet det, og det har fungeret helt fint. -Min blev også grynet første gang jeg lavede den, og jeg er kommet frem til, at resultatet bliver bedst, hvis græskaret bliver kogt helt mørt, og osten er ved stuetemperatur, når den tilsættes.

    16. november 2014 at 17:04
  • Berit Blom Svar

    Smager rigtig godt, jeg kommer dog også lidt chili i.

    31. oktober 2014 at 17:42
  • Maria Svar


    Jeg har i dag lavet suppen for anden gang, og jeg elsker den!
    Ikke nok med at den smager fantastisk, så er den super nem og billig – lige hvad jeg ka’ li’.

    14. oktober 2014 at 18:30
  • Henriette Andersen Theisen Svar

    Hmmm – må ikk give 5 stjerner – det fortjener den ellers – Ungerne var helt vilde- og det bedste af det hele er at vi selv havde vokset den i haven

    11. august 2014 at 21:05
  • Athena Svar


    God suppe. Erstattede osten med kokusmælk da jeg har mælkeintollerens. Den blev super duper god. Tak for denne enkle velsmagende opskrift.

    18. december 2013 at 23:32
    • Trine Svar

      Hej Athena,
      Tak for tippet! Jeg kan selv ikke tåle mælk så jeg vil klart prøve med kokosmælken.

      29. december 2013 at 18:06
  • Maria Svar

    Kan suppen fryses ned?

    13. november 2013 at 15:01
    • Mette Svar

      Hej Maria. Jeg har endnu ikke prøvet at fryse suppen ned. Nogle gange hvis jeg har opbevaret den i køleskabet til dagen efter kan den godt være en smule grynet pga. smøreosten, så jeg ved ikke hvordan den bliver når den har været frosset ned. Men prøv dig frem!

      24. november 2013 at 11:21
  • Tina Svar

    Super lækker suppe. Jeg tilføjede en stor bagekartoffel i tern for at legere suppen lidt. Som lidt smagsgiver kom der også revet, frisk ingefær i. Serveret med ristede græskarkerner og creme fraiche. Mums!

    4. november 2013 at 17:41
  • Inga Nielsen Svar


    Hej, ville bare sige tak for opskriften!
    Mig og kæresten var rigtig overaskede over hvor nem opskriften var og hvor godt det smagte.
    Hilsen fra Færøerne 🙂

    3. november 2013 at 20:15
  • Heidi Svar

    Hejsa.
    Jeg har lavet denne suppe, men synes den blev melet i smagen. Har fulgt opskriften, eneste forskel var at jeg hældte lidt vand fra, da græskarstykkerne var kogt, så der var plads til osten. Har du nogen ide om hvorfor den mon blev melet ?

    Mvh. Heidi

    31. oktober 2013 at 22:54
    • Mette Svar

      Hej! Jeg har ikke oplevet at suppen bkev melet. Kan det tænkes at græskarret har kogt i for kort tid, eller at det ikke er blevet blendet nok? Ellers kan det måske være at der ikke vaer nok vand i, hvis du hældte noget af det fra. Håber du får løs´t problemet 🙂

      3. november 2013 at 11:16
  • Lisbet *LLL&Co.* Svar

    Mange tak for en spændende opskrift! Jeg søgte på Google efter en NEM græskarsuppe, og faldt over denne. Den skal helt klart prøves her i weekenden!
    *SMIL* fra Lisbet

    25. oktober 2013 at 11:52
    • Mette Svar

      Hej, tak for din kommentar. Håber suppen blev som forventet!

      3. november 2013 at 11:14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven