De bedste pølsehorn

De bedste pølsehorn
 

  • 4+ timer
  • Begynder
Pølsehorn opskrift fra Bageglad

Vi er lige blevet forældre til vores første barn og sikke en omvæltning! Den lille spirrevip kræver vores opmærksomhed hele døgnet rundt og selv når hun sover har man en tendens til bare at stå og kigge på hende. Som ægte redebygger havde jeg heldigvis fyldt fryseren med mad og det er stort set det vi har levet af de sidste par uger.

Min veninde rådede mig til at lave en ordentlig portion pølsehorn fordi det er så nemt lige at hapse sådan et, uanset om man er hjemme eller på farten med baby, så jeg har fyldt en hel fryserskuffe med de lækre horn. De har været uundværlige de seneste par uger!

Her får I min foretrukne opskrift på hornene, som jeg har ændret lidt på over årene. Det er en stor portion på 64 stk som selvfølgelig sagtens kan halveres, men det er altså superlækkert at have pølsehorn i fryseren og det meste af arbejdstiden er bagetid, så mon ikke det ville være populært hvis du lavede den store portion alligevel.


Rulle pølsehornPølsehorn på bageplade

Pølsehornene er de helt klassiske med gærdej og små tynde pølser. Jeg kom ikke ketchup i denne gang, men det har jeg ofte gjort – så har jeg bare lagt en stribe ketchup under pølsen. Det er en smagssag.

Man kan bruge forskellige slags pølser, f.eks. svin eller kylling. Jeg kan godt lide at bruge almindelige brunch- eller pølsehornspølser, da de har den perfekte størrelse.

Pølsehornene er fryseegnede i op til 3 måneder i almindelige fryseposer.

Pølsehorn opskrift fra Bageglad

Pølsehorn opskrift fra Bageglad

Pølsehorn

Samlet tid: 4 timer
Mængde: 64 stk

En opskrift på virkelig gode klassiske pølsehorn, med eller uden ketchup. Disse pølsehorn er nemme at lave og fryseegnede, så du kan lave en stor portion og have ved hånden.

Udskriv

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1000-1200 g mel
  • 200 g smør
  • 64 pølser ca. 1600 g
  • 1 æg til pensling
  • Evt. ketchup

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken i en lille gryde eller mikroovn til den er lunken. Kom mælken i en stor skål, evt. skålen på en røremaskine. Rør gærren ud i mælken med et piskeris.
  2. Tilsæt salt, sukker og æg og pisk.
  3. Kom 1000 g mel i en anden skål. Skær smørret ud i små stykker og smuldre det i melet, så du får en krummelignende blanding.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen til skålen med de våde ingredienser under æltning - du kan med fordel ælte dejen på din røremaskine med æltekrog. Tilsæt evt op mod 200 g mere mel hvis din dej er meget klistret. Du skal ende med en smidig og kun let klistret dej.
  5. Dæk dejen med et viskestykke, stil den lunt og lad den hæve i 1 time.
  6. Del dejen i otte lige store portioner. Form en portion groft til en kugle, læg den midt på en melet overflade og rul kuglen ud til en flad, ensartet cirkel med en kagerulle.
  7. Skær cirklen i otte stykker med en pizzaskærer eller skarp kniv, så der dannes otte trekanter. Læg evt en streg ketchup på den bredeste del af trekanten og læg en pølse ovenpå. Rul trekanterne fra den brede ende til spidsen, så dejen rulles om pølsen og danner et pølsehorn. Gentag processen med alt dejen og pølserne.
  8. Placer pølsehornene på bageplader beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  9. Pisk et æg i en lille skål og pensl pølsehornene med æg inden de bages ved 200 grader (alm. ovi 20-25 minutter, til de er let gyldne.
  10. Lad pølsehornene køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Pølsehornene er fryseegnede i op til 3 måneder.

Du kan bage 2 plader pølsehorn ad gangen hvis du bytter om på dem halvvejs igennem bagningen.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


27. juli 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven