Cremet brombæris

Cremet brombæris
 

 • 1-2 timer
 • Begynder
Cremet brombær is opskrift fra Bageglad

Det har været den længste og mest fantastiske sommer i Danmark, ikke mindst fordi jeg i august blev gift med verdens dejligste mand og fejret af alle vores venner og familie. Vi har efterfølgende været på en skøn bryllupsrejse til Sri Lanka og Maldiverne og er først nu rigtigt vendt tilbage til hverdagen på Frederiksberg.

Vi er i gang med at renovere vores lejlighed så der har ikke været mange lejligheder eller overskud til hverken mad eller desserter i vores køkken på det sidste. Vi kan heldigvis snart se en ende på det og jeg glæder mig til at lave mad igen!

Indtil da vil jeg dele en favorit fra i sommers med jer, nemlig denne skønne cremede brombær is. Hjemmelavet is er virkelig nemt at lave hvis man har en god ismaskine og er bare virkelig virkelig lækkert.

Brombær is opskrift fra Bageglad

Denne brombær is er en lækker kombination af sød flødeis men med let syrlighed og friskhed fra brombærrene. Den kan spises som den er eller serveres i vafler. Jeg dryssede lidt frysetørrede brombær på min is.

Cremet brombær is opskrift fra Bageglad

Cremet brombæris

UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

 • 200 g frosne brombær
 • 2 spsk vand
 • 2 spsk + 1,5 dl sukker
 • 2 pasteuriserede hele æg
 • 3 dl piskefløde

Fremgangsmåde

 • Kom frosne brombær, vand og 2 spiseskefulde sukker i en lille gryde og tænd for høj varme og lad brombærblandingen koge op. Når det koger skrues ned til middel varme. Lad det småkoge i 2-3 minutter. Pres så brombærblandingen igennem en sigte ned i en skål, så der kun er saft tilbage. Stil brombærsaften i køleskabet i minimum 30 minutter til saften er lunken.
 • Kom 1,5 dl sukker og de pasteuriserede æg i en skål. Pisk med en elpisker eller på en røremaskine med piskeris indtil blandingen svulmer lidt op. Hæld så den lunkne brombærsaft i æggemassen og rør godt rundt med en ske, til saften er helt fordelt.
 • Kom piskefløden i en anden skål og pisk den til flødeskum. Rør så stille og roligt piskefløden over i brombærblandingen uden at slå luften ud af piskefløden, indtil brombærsaften er helt fordelt.
 • Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.

Noter

På min ismaskine skal isen have 60 minutter og så efterfryser jeg den i minimum 30-60 minutter inden servering, hvis jeg ønsker helt fast is til at lave kugler med – men det varierer fra maskine til maskine.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
22. september 2018 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven