Citronkage

Citronkage
 

  • 1-2 timer
  • Begynder
Citronkage med pistacie fra Bageglad

Jeg går og glæder mig til påsken, hvor manden og jeg skal til Toscana på en sidste romantisk ferie inden babypigen melder sin ankomst. Det har ført til mange dagdrømme om al den lækre mad vi skal spise, blandt andet de fantastiske citronkager, de har i Italien, og jeg blev nødt til at give efter for fristelsen og bage en lækker og luftig citronkage for at få stillet min trang.

Denne svampede og luftige citronkage er så let og fløjsblød, at du får svært ved at nøjes med et enkelt stykke. Toppet med et tyndt lag citronglasur og finthakket pistacie ser kagen så fin ud – og den holder sig god i flere dage.

Citronkage med glasur

Citronkagen er rigtig nem at lave og kan røres sammen på 10 minutter. Den skal køle helt af inden den toppes med glasur og pistacie – det tager mindst 1 time. Så kan citronkagen pyntes og serveres.


Citronkage med pistacie - opskrift fra Bageglad

Citronkage med pistacie fra Bageglad

Citronkage

Ret: Dessert
Samlet tid: 2 timer
Antal: 10 -12 personer
Denne luftige citronkage er virkelig nem og hurtig at røre sammen og den smager dejlig friskt. Den holder sig desuden god i flere dage.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Citronkage:

  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g smør
  • Fintrevet skal fra 3 økologiske citroner
  • 4 spsk citronsaft
  • 1,5 dl vand

Citronglasur:

  • 200 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft
  • Lidt vand

Pynt:

  • Finthakket usaltet pistacie

Sådan gør du

Citronkage:

  • Kom æg og sukker i en stor skål, evt. skålen på en røremaskine, og pisk det sammen til en luftig æggesnaps.
  • Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt det til æggesnapsen lidt ad gangen under langsom omrøring.
  • Smelt smørret og lad det køle lidt af. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, smeltet smør og vand til dejen og rør det langsomt sammen til en ensartet og tynd dej.
  • Smør en springform med Ø 26 cm og hæld dejen i. Bag citronkagen ved 200 grader (alm. ovn) i 35-40 minutter. Hold øje med kagen og tag den ud så snart den er færdigbagt – det er når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten, og kagen har sluppet formen i siderne.
  • Lad kagen køle fuldstændigt af inden du løsner springformen og kommer glasur på.

Citronglasur:

  • Rør flormelis, citronsaft og evt. lidt vand sammen til glasur og fordel det i et ensartet lag på den helt afkølede citronkage.

Pynt:

  • Pynt kagen med finthakkede, usaltede pistacienødder.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Dette indlæg indeholder affiliate links.


7. april 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×

Del med en ven