Chokolade buttercream frosting

Chokolade buttercream frosting
 

  • 0-1 time
  • Middel
Chokolade smørcreme opskrift fra Bageglad

Smørcreme eller buttercream frosting, som det hedder på engelsk, er en fantastisk lækker og tyk glasur som især er velegnet til at sprøjte på cupcakes. Man kan dekorere cupcakes på mange flotte måder med forskellige tyller og smørcreme er genialt da det holder mønstret og formen når det først er stivnet.

Denne version af chokolade smørcreme er lavet med smeltet chokolade af god kvalitet. Man kan selvfølgelig bruge kakao, men man opnår den bedste smag ved at bruge smeltet chokolade.

Til denne chokolade smørcreme bruger jeg altid en chokolade af god kvalitet, for eksempel den mørke chokolade fra Callebaut, som smager fantastisk.


Chokoladen bør smeltes i mikroovnen i stedet for over vandbad, da vanddampen ødelægger chokoladekrystallerne. Smelt derfor to tredjedele af chokoladen i en lille skål i mikroovnen – husk at røre rundt indimellem, så chokoladen ikke brænder på. Rør derefter den sidste tredjedel chokolade ud i den smeltede chokolade, så den smelter helt.

Pisk det bløde smør med vanille essens i en køkkenmaskine så det bliver luftigt. Tilsæt nu flormelis og mælk lidt ad gangen og sørg for, at det bliver rørt helt ud. Til sidst tilsættes den smeltede chokolade og konsistensen af smørcremen tilpasses til formålet.

Chokolade buttercream opskrift

Smørcremen har en god konsistens til at sprøjte med en tyl når den langsomt glider af en ske, der dyppes i smørcremen. Er smørcremen for tynd vil smørcremen ikke holde formen og det sprøjtede mønster vil forsvinde. Er den for tyk kan den ikke sprøjtes ordentligt ud af sprøjteposen.

Er du kommet til at lave smørcremen en anelse for tyk eller tynd kan du sprøjte smørcremen tilbage i køkkenmaskinen og tilsætte henholdsvis mere flormelis eller mælk.

Chokolade smørcremen stivner hurtigt, så skal den dekoreres med krymmel eller frysetørrede jordbær som på cupcaken herunder skal det gøres efter der er sprøjtet smørcreme på hver enkelt cupcake. Derefter bør cupcaken straks sættes i køleskabet så smørcremen kan stivne og holde formen ordentligt.

Opskrift på chokolade smørcreme

Chokolade smørcreme opskrift fra Bageglad
4 fra 1 stemme

Chokolade buttercream frosting

Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 80 g blødt smør
  • 8 dl flormelis (cirka)
  • 3-4 spsk mælk
  • 75 g god mørk chokolade
  • 1 tsk vanille essens

Sådan gør du

  • Pisk smørret med vanille essensen på en røremaskine eller med en elpisker til det er luftigt. Tilsæt flormelis og mælk skiftevis imens der røres.
  • Hak den mørke chokolade. Smelt 50 g mørk chokolade i en lille skål i mikroovnen - husk at røre indimellem så det ikke brænder på. Tilsæt de resterende 25 g chokolade og rør, til der ikke er nogle klumper i den smeltede chokolade.
  • Hæld den smeltede chokolade i smørcremen og rør yderligere til chokoladen er helt jævnt fordelt og smørcremen er helt lysebrun.
  • Tilsæt evt. mere flormelis eller mælk for at opnå en passende konsistens.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!

Indlægget indeholder affiliate links


17. oktober 2014 af Trine 6 kommentarer

Kommentarer (6)

  • Camilla Svar

    4 stars
    Hej
    Virkelig god opskrift, jeg kunne faktisk nøjes med kun at putte 6 dl flormelis i. Og et lille fif, da jeg ikke selv havde noget vanille essens, tog jeg bare noget vanillesukker og hældte en smule i et shotsglas og tilføjede lidt vand og rørte rundt. Det smagte rigtig godt:)

    27. september 2016 at 11:57
  • Helle Birte Jensen Svar

    Hej
    Tak for mange spændende opskrifter.
    Er det virkelig rigtigt, at der skal 8 dl. flormelis i denne chokolade buttercream?
    Hilsen Helle

    8. december 2015 at 22:03
    • Trine Svar

      Hej Helle
      Ja der skal rigtig meget flormelis i denne type glasur. Portionen er stor nok til at sprøjte en stor glasurtop på 12 cupcakes. God fornøjelse 🙂

      9. december 2015 at 10:48
  • Anne-Marie Svar

    Jeg undrer mig over, du smelter chokoladen på samme måde, som når den skal tempereres. Her skal den jo ikke have et knæk, men er der et andet formål med det?

    Kh.
    Anne-Marie

    18. oktober 2014 at 08:54
    • Trine Svar

      Hej Anne-Marie,
      Det skyldes simpelthen at chokoladen ikke skal være for varm når den røres i smørcremen. Man kan også smelte al chokoladen og lade den køle af, men dette er hurtigere 🙂

      19. oktober 2014 at 14:29
  • tina nymann Svar

    Uuuhh, meget lækkert.
    Tak for opskriften og de gode råd:-)

    17. oktober 2014 at 12:37

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven