Chiagrød med hindbær

Chiagrød med hindbær
 

 • 4+ timer
 • Begynder
Chiagrød med hindbær fra Bageglad

Jeg havde en masse mærkelige cravings da jeg var gravid med vores datter. I starten spiste jeg agurker i massevis og jeg kunne blive helt høj over toastbrød med smør på. Senere i min graviditet var det chiagrød, noget som jeg ellers aldrig rigtig har spist tidligere. Det hele startede da jeg en dag købte et lille (meget dyrt) bæger chiagrød med hindbærsauce i 7 Eleven og så var jeg solgt.

Det var dog hurtigt blevet en dyr fornøjelse hvis jeg skulle købe grøden i 7 Eleven, så jeg måtte i gang hjemme. Nu er sagen den, at chiagrød nok er den nemmeste grød at lave i hele verden da det blot kræver, at ingredienserne røres sammen i et glas og stilles i køleskabet, så jeg kunne heldigvis lige klare det selvom jeg var højgravid og havde bækkensmerter.

Vores chiagrød består sådan set kun af 2 ingredienser: chiafrø og mandelmælk. Dermed er den vegansk, glutenfri, laktosefri OG nøddefri – så bliver det næsten ikke bedre! Man kan tilsætte forskellige smagsgivere til selve grøden eller blot supplere med hindbærcoulisen. Jeg kan personligt godt lide at tilsætte vanillesukker. Man kan også tilsætte ahornsirup eller honning (bemærk at så er chiagrøden ikke længere vegansk).

Chiagrød opskrift

Chiagrød er så nemt at lave. Man kommer blot chiagrød og mandelmælk i et glas, rører rundt og lader det stå. Det er vigtigt at røre igen efter kort tid og inden man stiller chiagrøden i køleskabet, ellers har grøden en tendens til at skille sig så alle frøene ligger i bunden. Så skal grøden bare passe sig selv i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne natten over.

Fik jeg nævnt hvor sunde chiafrø er? 1 spsk chiafrø er kun cirka 65 kalorier og de er fyldt med protein, fiber og omega 3. Det gør chiagrød til det perfekte morgen- eller mellemmåltid. OG chiagrød kan holde sig i køleskabet i op til en uge hvis du kommer det i et lufttæt glas! Det bliver bare ikke nemmere.

Til min chiagrød laver jeg en hindbærcoulis, som i øvrigt også holder sig godt i køleskabet, og serverer grøden med friske bær.

Chiagrød med hindbær

Chiagrød med hindbær fra Bageglad

Chiagrød med hindbærcoulis

Tid: 4 timer
Mængde: 2 personer (1/2 liter grød)
Nem og lækker cremet chiagrød med kun 2 ingredienser! Selve grøden kan sødes eller du kan toppe den med en syrlig hindbærcoulis. Chiagrød er perfekt som mellemmåltid eller morgenmad.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

Chiagrød:

 • 60 g chiafrø cirka 6 spsk
 • 4 1/2 dl mandelmælk eller kokosmælk
 • 1/2 tsk vanillesukker valgfrit
 • 1 spsk ahornsirup eller honning valgfrit

Hindbærcoulis:

 • 2 tsk majsstivelse
 • 2 spsk sukker
 • 1/2 dl vand
 • 150 g frosne økologiske hindbær

Sådan gør du

Chiagrød:

 • Kom chiafrø, mælk og vanillesukker i et glas eller skål og rør rundt.
 • Lad blandingen stå i 5 minutter og rør så rundt igen. Stil chiagrødden i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.

Hindbærcoulis:

 • Rør majsstivelse, sukker og vand sammen i en lille gryde og lad det koge op.
 • Tilsæt frosne hindbær og rør rundt. Lad hindbærrene koge i 2 minutter.
 • Blend hindbærrene med en stavblender og sigt kernerne fra.
 • Hæld hindbærcoulisen i en skål dækket med plastikfilm eller en plastikboks med låg og stil den i køleskabet til den er kølet helt af.

Noter

Chiagrød kan holde sig i køleskabet i op til 1 uge. 
Hindbærcoulis kan holde sig i køleskabet i op til 3 dage.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Vanilla chia pudding with raspberry coulis Vanille chiagrød opskrift
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
29. november 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven