Brioche hotdogbrød

Brioche hotdogbrød
 

  • 2-3 timer
  • Begynder
Gourmet hotdog med brioche brød

Hotdogs er et hit hos både store og små. Både min mand og vores 1-årige Maya elsker pølser og brød, så når vi griller er det ofte det der er på menuen.

Og simpelt kan godt være rigtig lækkert. Med hjemmelavede pølser, hjemmelavet ketchup og selvfølgelig hjemmelavede brioche hotdogbrød kan man lave et sandt gourmetmåltid ud af en hotdog. Her deler jeg opskriften på mine brioche hotdogbrød, som er luftige, gyldne og lækre. Den perfekte opskrift på pølsebrød hvis du spørger mig!

Brioche pølsebrød opskrift

Disse dejlige gyldne pølsebrød er luftige og lette med en let sprød skorpe. Og de er overhovedet ikke svære at lave. Tricket er blot at give dem god tid til at hæve og holde øje med dem under bagningen, så de får den rigtige gyldne overflade og luftige midte.


Lad pølsebrødene køle helt af på en bagerist, så bunden forbliver sprød. Når først de er afkølet bør de opbevares i lukkede fryseposer indtil servering.

Brioche hotdog brød opskrift

Gourmet hotdog med brioche brød

Brioche hotdog brød

Tid: 3 timer
Mængde: 20 stk
Luftige og lette hotdog brød, som er nemme at bage. Disse gyldne pølsebrød er perfekte til en god hotdog.
Udskriv Pinterest

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 6 dl lun mælk
  • 2 æg (inkl. 1/2 æg til pensling)
  • 60 spsk blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 750 gram mel
  • Vegetabilsk olie til at smøre skålen

Sådan gør du

  • Rør gærret ud i lun mælk med et piskeris, til det er opløst. Tilsæt 1 1/2 æg og pisk det med. Tilsæt sukker og salt og pisk yderligere. Tilsæt blødt smør og begynd at ælt med fingrene eller på maskine imens melet tilsættes lidt ad gangen under æltning.
  • Læg dejen i en skål smurt med olie og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (cirka 1 time).
  • Drys lidt mel på bordpladen. Del dejen i 20 kugler (brug evt. en bagevægt for at få dem præcis samme størrelse).
  • Rul en kugle dej ud til en flad, aflang oval. Rul den sammen fra den ene ende til den anden, ligesom et horn. Sæt pølsebrødet på en bageplade beklædt med bagepapir og gentag processen med den resterende dej.
  • Lad hotdog brødene efterhæve i cirka 30 minutter.
  • Pensl hotdogbrødene med æg og bag dem ved 180 grader (alm. ovn) i cirka 25 minutter, til de er gyldne.
  • Tag hotdogbrødene ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist.

Noter

Hotdogbrødene kan fryses i op til 1 måned.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se!
Brioche hot dog buns
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
25. august 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Del med en ven