Hotdogs er et hit hos både store og små. Både min mand og vores 1-årige Maya elsker pølser og brød, så når vi griller er det ofte det der er på menuen.
Og simpelt kan godt være rigtig lækkert. Med hjemmelavede pølser, hjemmelavet ketchup og selvfølgelig hjemmelavede brioche hotdogbrød kan man lave et sandt gourmetmåltid ud af en hotdog. Her deler jeg opskriften på mine brioche hotdogbrød, som er luftige, gyldne og lækre. Den perfekte opskrift på pølsebrød hvis du spørger mig!
Disse dejlige gyldne pølsebrød er luftige og lette med en let sprød skorpe. Og de er overhovedet ikke svære at lave. Tricket er blot at give dem god tid til at hæve og holde øje med dem under bagningen, så de får den rigtige gyldne overflade og luftige midte.
Lad pølsebrødene køle helt af på en bagerist, så bunden forbliver sprød. Når først de er afkølet bør de opbevares i lukkede fryseposer indtil servering.

Anbefalet udstyr (reklamelinks)
Ingredienser
- 25 g gær
- 6 dl lun mælk
- 2 æg (inkl. 1/2 æg til pensling)
- 60 g blødt smør
- 50 g sukker
- 1,5 tsk salt
- 750 gram mel
- Vegetabilsk olie til at smøre skålen
Fremgangsmåde
- Rør gærret ud i lun mælk med et piskeris, til det er opløst. Tilsæt 1 1/2 æg og pisk det med. Tilsæt sukker og salt og pisk yderligere. Tilsæt blødt smør og begynd at ælt med fingrene eller på maskine imens melet tilsættes lidt ad gangen under æltning.
- Læg dejen i en skål smurt med olie og læg et viskestykke over. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (cirka 1 time).
- Drys lidt mel på bordpladen. Del dejen i 20 kugler (brug evt. en bagevægt for at få dem præcis samme størrelse).
- Rul en kugle dej ud til en flad, aflang oval. Rul den sammen fra den ene ende til den anden, ligesom et horn. Sæt pølsebrødet på en bageplade beklædt med bagepapir og gentag processen med den resterende dej.
- Lad hotdog brødene efterhæve i cirka 30 minutter.
- Pensl hotdogbrødene med æg og bag dem ved 180 grader (alm. ovn) i cirka 25 minutter, til de er gyldne.
- Tag hotdogbrødene ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist.
4 kommentarer
hej
Der er helt sikkert noget galt med forholdet ml væske og mel 6 dl til 750 gr?
I andre opskrifter er det ca 1 del væske til 2 dele mel.
Signe
hej
jeg syntes ikke at mel og væske passer sammen der skal da en del mere mel i eller mindre væske vil jeg mene
hilsen Peter Henckel
Faldt lige over din opskrift med de her brioche hotdog-brød – dem skal jeg helt sikkert have afprøvet! 🙂
De er virkelig lækre. God fornøjelse 🙂