Bjergbyerne i de japanske alper

Bjergbyerne i de japanske alper
 

Hirayu vandfaldet i Takayama.

Japan er langt mere end sine fortryllende storbyer. Med fantastiske jungle-lignende skov og høje bjergkæder byder landet på en lang række fantastiske naturoplevelser. En af dem er de japanske alper, som består af Hida Mountains, Kiso Mountains og Akaishi Mountains, der med deres højeste punkt på 3000 meter er de højeste bjerge i Japan.

Nær de japanske alper ligger forskellige idylliske bjergbyer, der undgik at blive ødelagt under 2. verdenskrig og derfor giver et godt indblik i livet helt tilbage fra samuraiernes tid.

Bjergbyerne kan med fordel besøges året rundt. Vinteren byder på smukke sneklædte landskaber, forår og sommer på grønne bjerge og efteråret på orange-røde farver.

Vil du vide mere om Japan? Læs vores guide til at rejse i Japaneller læs hvordan du kan rejse gennem Japan med JR Pass.

Takayama

En af disse bjergbyer der er et besøg værd er Takayama, også kendt som Hida-Takayama, som er hjertet af Japans bjergkultur. Byen er en smuk velbevaret by med rigtig mange gamle bygninger og  smalle gader som ser ud præcis som de gjorde for flere hundrede år siden.

Takayama huse

Gamle huse i Takayama

Takayama har seks sake-bryggerier, hvor man kan smage den lokale risvin, og rigtig mange hyggelige restauranter og mad-markeder, især langs breden af Miyagawa floden.

Togturen herop er en oplevelse i sig selv, når man kører gennem de smukke bjerge. For mange er Takayama blot en gennemrejse-destination, hvis de skal videre op i bjergene eller besøge den UNESCO-fredede landsby Shirakawa-go, men det er værd at tage en overnatning her eller opbevare bagagen på Takayama Station og gå på opdagelse i et par timer – for det er en by med utrolig meget sjæl.

Har I kun kort tid anbefaler vi at starte i Sanmachi Suji området, som er hjertet af byen ved Miyagawa floden. Her er der mange fine traditionelle huse, hyggelige små restauranter og sake bryggerier. Det er nogle af de mest fotogene gader i hele Japan.

Har I længere tid kan I se Hida No Sato, en lille klynge af stråtækte huse som ligger en halv times gågang fra centrum. Alternativt kan I gå den 3.5 kilometer lange Higashiyama Walking Course, som går fra Sakurayama Hachimangu Shrine til Shiroyama Park, hvor man kan se ruinerne af Takayama Castle.

varme kilder ved takayama

Takayama er et oplagt sted at bade i onsen (naturlige varme kilder). Man kan finde onsen både i Takayama by, men hvis I ønsker rigtig luksus og idyl bør I overnatte på en ryokan (japansk bed & breakfast) med fælles eller privat onsen uden for byen.

Der ligger især mange gode, luksuriøse og dermed dyre ryokans i Hirayu, omkring 1 time med bus fra Takayama Station, hvor der også er et smukt vandfald og fantastisk udsigt til bjergene. Man får hvad man betaler for, også i Japan, og der er ikke sparet på noget på disse onsen resorts. Lev som en kejser/kejserinde for en nat og opnå ultimativ afslapning i en varm kilde i den kolde bjergluft.

Onsen varme kilder Japan

Privat onsen på ryokan nord for Takayama

Shinhotaka svævebane

Hvis man vil helt op til alperne uden at vandre i flere dage, kan man tage Shinhotaka svævebanen. Man skal tage bussen i cirka halvanden time fra Takayama Station til sidste stop, hvorfra svævebanen afgår.

Svævebanen består af to dele, som går fra 1117 meters højde til 2156 meters højde på blot 11 minutter. Første del kører fra Shinhotaka Station til Nabedaira Kogen Station. Herfra skal man gå den korte rute til Shirakabadaira Station og tage næste del op til toppen, hvorfra man har fænomenal udsigt over de nordlige japanske alper.

Shinhotaka ropeway

Shinhotaka svævebanen

Shirakawa-go

Nogle af de mest berømte bjergbyer ved de japanske alper ligger i Shirakawa-go. Dette idylliske område er et UNESCO World Heritage Site pga. sine velbevarede stråtækte huse, der giver et fantastisk indblik i livet som det så ud i Japan for mange hundrede år siden. De små bondehuse hedder gassho-zukuri, som betyder “bygget som hænder der beder” pga. deres stegle tage der er velegnede til at modstå tungt snefald. På lofterne i mange af disse stråtækte huse blev der avlet silkeorme.

Shirakawa-go huse Japan

Gamle stråtækte huse i Shirakawa-go

For at komme til Shirakawa-go skal man købe en rundturs-billet med bus ved Takayama Station. Bemærk at denne ikke er dækket af JR Pass.

Den mest populære og største landsby i Shirakawa-go er Ogimachi. Her kan I hurtigt få timer til at gå med at udforske det lille frilandsmuseum. Man kan endda overnatte i et stråtækt hus hvis man har lyst til at prøve det. Gå op ad den stejle bakke til Shiroyama Viewpoint for den fineste udsigt over husene med bjergene i baggrunden.

Udsigt over Shirakawa-go

Martin og jeg nyder udsigten fra Shiroyama Viewpoint

Har I mod på at se mere kan I tage bussen videre til Gokayama området, hvor der er færre mennesker end i Ogimachi. Her kan I besøge landsbyerne Ainokura, som er berømt for sit washi paper (japansk papir) og måske også Suganuma hvis der er tid. I disse landsbyer er mange af husene stadig privat beboelse.

Fortæl om din oplevelse

Har du været i Japan? Vi vil smadder gerne høre om dine oplevelser – så skriv en kommentar og fortæl nedenfor!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
4. maj 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven