Ananas sorbet

Ananas sorbet
 

  • 4+ timer
  • Begynder
Ananas sorbet opskrift fra Bageglad

Jeg elsker is, men da jeg desværre ikke kan tåle mælkeprodukter må jeg ty til soja-is eller sorbet. Her foretrækker jeg sorbet, som jo desuden er et friskt og mere fedtfattigt alternativ. En af mine yndlings sorbeter er ananas sorbet som er den perfekte blanding af frisk og sød.

Dette er desuden den ultimative dessert hvis du skal have mange gæster – sorbeten kan nemlig laves flere dage i forvejen og kan serveres alene eller supplere andre desserter, for eksempel nogle gode muffins. Ananas sorbeten kan gøres enormt festlig hvis den serveres i nogle høje glas pyntet med lidt frugt og en småkage. Den er også helt fantastisk til en varm sommerdag.

Denne sorbet skal laves med frisk ananas. Skær øjnene fra ananasen og skær den ud i mindre stykker. Kom ananasstykkerne i fryseren til de er helt frosne, minimum 3 timer.

Kom ananasstykkerne, kornene fra en vanillestang og flormelis i en blender eller foodprocessor. Det er lettest at lave sorbeten i en foodprocessor da den kan håndtere en større mængde, men det kan også lade sig gøre i en blender hvis man laver mindre ad gangen. Blend ingredienserne til du har en cremet ananas sorbet.

Sorbeten kan entes serveres direkte fra blenderen eller fryses yderligere. Serveres den direkte har den en blødere konsistens end hvis den kommer en tur i fryseren igen.

Hvis sorbeten stilles i fryseren igen skal den tages ud 10-15 minutter før servering og anrettes i glas.

Ananas sorbet dessert fra Bageglad

Ananas sorbet opskrift fra Bageglad

Ananas sorbet

Antal: 6 personer
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

  • 350 g ananas i stykker
  • 1 vanillestang
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde

  • Kom ananasstykkerne i fryseren til de er helt frosne (det tager cirka 3 timer).
  • Skrab kornene ud af vanillestangen og blend vanillen, frosne ananasstykker og flormelis i en blender eller foodprocessor ved høj hastighed indtil det har en tyk, cremet konsistens.
  • Man kan enten servere sorbeten som den er nu (softice konsistens) eller komme den i fryseren igen (minimum en halv time) til den har en hårdere konsistens.
  • Server for eksempel sorbeten i høje glas.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Ananas is opskrift
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
15. februar 2012 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven